Bezoekerscentrum De Veenweiden

Maarten Abrahamsen met onvoorspelbare schildertechniek in Bezoekerscentrum De Veenweiden

Maarten Abrahamsen met onvoorspelbare schildertechniek in Bezoekerscentrum De Veenweiden.

Aquarelleren is voor Maarten Abrahamsen de ultieme manier om zijn betrokkenheid bij en zijn beleving van de natuur en van landschappen en dorpsgezichten tot uiting te brengen. Zijn woonplaats Noorden aan de Nieuwkoopse Plassen biedt daartoe een inspirerende omgeving. Dat geldt niet alleen voor hem, maar gold ook al voor de kunstenaars van Weleer. Van 2 december dit jaar tot eind januari 2024 laat Abrahamsen in het Bezoekerscentrum De Veenweiden in Alphen aan den Rijn zien een meer dan waardig opvolger te zijn van de schilders van de Haagse School. 

De verschillende weersomstandigheden in de vier jaargetijden, het continu veranderende licht, de puur Hollandse wolkenluchten, de weidsheid en het kleine, maar o zo mooie, dagen Abrahamsen telkens weer uit. “Mijn persoonlijke beleving breng ik op een  naturalistische wijze tot uitdrukking, waarbij ik aan datgene wat mij het meest aanspreekt extra dimensie geef”, zegt hij.

Schildertechniek

Abrahamsen tekent zijn aquarellen eerst met potlood op opgespannen papier. Geschetst om houvast in perspectief en plaatsbepaling van de compositie te behouden bij het eigenlijke aquarelleren. Dit is deels een onvoorspelbare schildertechniek. Dat wil zeggen dat het eindresultaat meestal anders uitpakt dan van tevoren verwacht.

Aquarellen worden overwegend buiten ter plekke gemaakt en eventueel in zijn atelier voltooid. Hier maakt hij ook, naar aanleiding van schetsen, tekeningen en foto’s, acrylschilderijen op doek en paneel. Daarvan zijn er ook enkele te bewonderen in het Bezoekerscentrum.

Nieuwsgierig?

Nieuwsgierig naar wat Maarten Abrahamsen te bieden heeft? Kom dan op zondag-, woensdag- en zaterdagmiddag tijdens de openingstijden naar het vlakbij de Zegerplas gelegen bezoekerscentrum De Veenweiden naar zijn werk kijken. Als het weer het toelaat tref je hem zelfs op verschillende dagen ‘en plein air’ schilderend aan.


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

31 mei 2024 – 8 augustus 2024
Zomer Expositie met als thema "OPWARMING" door de deelnemers van de Stichting

Veel divers werk, sculpturen, schilderijen, foto's en assemblage kunst

1 juli 2024 – 31 juli 2024 Maggie Blue
21 juli 2024 om 13:30 – 15:30 Castellum Theater & Film
21 juli 2024 om 13:45 – 15:45 Castellum Theater & Film
21 juli 2024 om 15:45 – 17:45 Castellum Theater & Film