Lezing 'Plantenvoeding uit keukenresten'

Keukenresten zitten vol met energie en belangrijke voedingsstoffen die je eenvoudig kunt fermenteren. Na deze lezing gooi jij je waardevolle 'keukenafval' nooit meer gedachteloos in de groene container!

Verzorgd door Sjaak Willemstein van DeDuurzameTuin.nl

Keukenresten zitten vol met energie en belangrijke voedingsstoffen die je eenvoudig kunt fermenteren. Bij dit fermentatieproces worden keukenresten, met behulp van bacteriën, zonder zuurstof voorverteerd tot waardevolle voedingstof voor de bodem. Het eindproduct heet bokashi en kun je eenvoudig zelf maken.

Sjaak Willemstein legt uit wat je hiervoor nodig hebt, hoe het werkt en hoe je tuin- en kamerplanten hiermee kunt voeden. Ziekten en plagen krijgen zo minder kans. Na deze lezing gooi jij je waardevolle keukenresten nooit meer gedachteloos in de groene container!

Over Sjaak Willemstein

Sjaak Willemstein is al decennia lang, zelfs voor het woord bestond, met duurzaamheid bezig. Het is zijn missie de wereld onder zijn voeten en in zijn omgeving gezonder en beter te maken. Als tuinontwerper wordt hij regelmatig de Duurzaamste Hovenier van Nederland genoemd.

Na zijn werk als hovenier startte hij de webshop DeDuurzameTuin.nl met ruim duizend producten voor mens, dier, tuin en huishouden. Naast lezingen geeft hij gastlessen over tuinadvies en -ontwerp.

Wil je meer weten over bokashi?

Meld je dan gratis aan voor deze boeiende lezing!


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

22 maart 2024 – 24 april 2024
Expositie "RUIMTE" met Corina Mathot, Marieke van Amerom en Antonetta Moerland

Bijzondere expositie met schilderijen en glaswerk

22 maart 2024 – 24 april 2024
Expositie "RUIMTE" met Corina Mathot, Marieke van Amerom en Antonetta Moerland

Bijzondere expositie met schilderijen en glaswerk

22 april 2024 om 19:45 – 21:55 Castellum Theater & Film
Back to Black

Back to Black vertelt Amy Winehouses levensverhaal, van haar opvoeding en bruisende jaren in Londen tot haar intense reis naar wereldwijd succes, maar laat ook de donkere kant daarvan zien. Gedurende haar hele carrière tot aan haar tragische dood bleef de zangeres worstelen met haar demonen, haar roem en de toxische knipperlichtrelatie met haar grote liefde.Ook draait de film vanaf 18 april in Castellum!

22 april 2024 om 20:00 – 21:50 Castellum Theater & Film
Dream Scenario

Doodgewone professor en eenzame loser Paul Matthews (Nicolas Cage) wordt van de ene op de andere dag een viral celebrity wanneer hij plots verschijnt in de dromen van miljoenen mensen. Hoe en waarom dit gebeurt, is voor Paul een compleet raadsel, maar hij is er niet boos om. Studenten komen eindelijk naar zijn lessen, hij wordt gevraagd voor grote brand deals en de relatie met zijn vrouw is nog nooit zo goed geweest. Maar dan nemen de nachtelijke verschijningen een duistere wending en veranderen ze in gruwelijke nachtmerries. 'Dream Scenario’ is een donkere komedie, geschreven en geregisseerd door Kristoffer Borgli ('Sick of Myself') en producent Ari Aster ('Beau Is Afraid', ‘Midsommar', ‘Hereditary'). Andere bekende gezichten in de film zijn Julianne Nicholson ('I, Tonya') en Michael Cera ('Gloria Bell, Superbad').

22 april 2024 om 20:00 – 23:59 Parkvilla
22 april 2024 om 20:15 – 21:55 Castellum Theater & Film
Invasie

Vanuit het niets worden Curaçao en Aruba aangevallen door een dictatoriaal buurland. Politiek Den Haag is verbijsterd. Wanneer het conflict in snel tempo escaleert, moeten drie jonge mariniers het verschil zien te maken. Al snel ligt ook de kazerne op Aruba onder vuur en gaat het luchtruim op slot, terwijl de Nederlandse ambassadeur nog geëvacueerd moet worden uit vijandelijk gebied. De reddingsmissie van de kersverse mariniers wordt daardoor een race tegen de klok.