Zin in Zondag: Gluren bij de Buren met Lars Ferwerda

Op 3 juli vindt Gluren bij de Buren voor de vierde keer plaats in Alphen aan den Rijn. Tijdens dit festival vinden bij deelnemende hosts verspreid door de hele gemeente optredens plaats, zo ook in de Bibliotheek van Alphen a/d Rijn. We zijn blij te onthullen dat Alphense stadsdichter Lars Ferwerda bij ons zal optreden!

Op 3 juli vindt Gluren bij de Buren voor de vierde keer plaats in Alphen aan den Rijn. Tijdens dit festival vinden bij deelnemende hosts verspreid door de hele gemeente optredens plaats in huiskamers, tuinen en andere plekken. Gluren bij de Buren is het festival waarbij het vloerkleed het podium en de bank de tribune is. Zijn de optredens in de tuin? Dan zijn de tuinstoelen het nieuwe rode pluche, en het terras de balletvloer. Enthousiaste Alphenaren stellen hun huiskamer of tuin open voor een act en voor publiek uit de buurt, alsook een aantal instellingen.

Aan elke deelnemende locatie wordt één act gekoppeld die zondagmiddag 3 juli drie keer 30 minuten op vaste tijden optreedt. Bezoekers kunnen een route uitstippelen en van locatie naar locatie hoppen. Lars Ferwerda, Alphense stadsdichter, zal in de Bibliotheek optreden om 13:45, 15:15 en 16:00 uur. Hij zegt het volgende over zijn werk:

"Soms schrijf ik gedichten. Gewoon omdat ik me geïnspireerd voel, mijn verdriet onder woorden wil brengen, omdat ik mijn woede kwijt wil, omdat ik me verwonder, omdat ik me wil onderscheiden, omdat ik mijn stem wil gebruiken, omdat ik iedereen wil laten weten wat ik denk en voel maar bovenal omdat ik het leven wil vieren."

Dubbel genieten Om je uitje compleet te maken heeft ons Grand Café KADE 10 een heerlijke aanbieding voor je! Maar er gebruik van door vooraf te reserveren via: Grand Café KADE 10.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

6 mei 2022 – 26 augustus 2022 Dorpshuis Aarlanderveen
Zomeravond Klaverjassen

Klaverjassen in het Dorpshuis van Aarlanderveen.

14 mei 2022 – 31 juli 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Bijenfoto expositie

Deze expositie geeft een inkijkje in het leven van de bij en leert je van alles over een gezonde leefomgeving voor dit nuttige insect. Het gaat namelijk niet zo goed met de bij. Gelukkig kun je zelf veel doen om een leefbare plek in je tuin of op je balkon te maken voor bijen en andere bestuivers.

2 juni 2022 – 25 augustus 2022
Zomeravondbridge

Zomeravondbridge bij Recreatie Bridge Alphen in de Bron.