Breeknacht

  • Theater Castellum, Rijnplein 1-3, 2405 DB Alphen aan den Rijn
  • maandag 3 oktober 2022 – dinsdag 4 oktober 2022

Deze indrukwekkende voorstelling is onderdeel van de Week van Ontmoeten en Verbinden én de Week van Afasie.

De voorstelling van 3 oktober komt te vervallen, bezoekers zijn geïnformeerd. De voorstelling van 4 oktober gaat door!


Romijn en Nanna, man en vrouw, hebben samen een succesvol theaterge­zelschap (o.a. de voorstellingen Honger, Drift en Vader). In september 2015 slaat het noodlot echter toe. Na het spelen van hun nieuwe voorstelling 'Feest' krijgt Romijn achter het stuur op weg naar huis vanuit het niets een herseninfarct. Nanna zit ernaast en kan niet meer doen dan de hulpdiensten bellen. Van de ene op de andere seconde is het leven van Nanna en Romijn 180 graden gedraaid. Een lange weg van revalidatie en wederopbouw volgt. Uit de brokstukken halen zij samen wat nog bruikbaar is en nemen afscheid van dat wat voorgoed kapot is.

Omdat het bloed kruipt waar het niet gaan kan, maakt Nanna nu opnieuw een voorstelling: 'Breeknacht'. Vanuit haar persoonlijke perspectief: dat van partner en mantelzorger. Over het leven voor en het leven na die afschu­welijke zwarte septembernacht. Dit seizoen reizen Nanna en Romijn weer 'als vanouds' langs de theaters met hun voorstelling. Breeknacht is een indringend waargebeurd verhaal over zware tegenslag, kracht, moed en hoop maar vooral en uiteindelijk een verhaal over hun liefde die (bijna) alles overwint.

NAGESPREK Tijdens de voorstelling bereiden Romijn en Nana soep. Na afloop wordt deze soep geserveerd aan de bezoekers en vindt er een nagesprek plaats. Op deze manier krijgen bezoekers de gelegenheid om vragen te stellen, informatie over Afasie te vergaren en met elkaar in contact te komen.

De Week van de Afasie 2022 vindt plaats van 1 t/m 8 oktober 2022. Dit jaar is het thema: "afasie zoekt verbinding" en daarom biedt Theater Castellum deze voorstelling aan als onderdeel van de Alphense Week van Ontmoeten en Verbinden. 

 


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

9 juli 2022 – 16 oktober 2022 Bezoekerscentrum De Veenweiden
Uitbundige bloemenpracht in Bezoekerscentrum De Veenweiden

Tijdens de zomermaanden inclusief september bloeit het Bezoekerscentrum De Veenweiden als nooit tevoren. Tijdens de expositie ‘Bloemenpracht’ van de uit Oegstgeest afkomstige Truus Serdijn is er een ware explosie van kleuren te zien. Mede geïnspireerd door deze bloemenpracht, laat Adrie Zaalberg haar glasobjecten voor binnen en buiten zien. De exposities worden geopend op zaterdag 9 juli en duren tot half oktober.  

1 september 2022 – 3 oktober 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie Romeinen (Atelier Verfstreken)

Atelier Verfstreken exposeert van 1 september t/m 2 oktober met tekeningen en schilderijen rond het thema De Romeinse Limes. Het verhaal van de Romeinen, dat de kunstenaars inspireerde tot het maken van hun kunstwerken wordt verteld in een boeiende audiotour, te raadplegen via QR codes.

3 september 2022 – 5 oktober 2022
Expositie "Ode aan het landschap" in Galerie Alphen Art

Kom jij ook naar de Expositie Ode aan het landschap?  

3 september 2022 – 1 oktober 2022 Atelier Verfstreken
Romeinse fotoportretten Atelier Verfstreken met een verhaal.

Sprekende Romeinse fotoportretten van Atelier Verfstreken vertellen een boeiend verhaal.