José Montaya, Eline ten Camp en Daan van Rijssel

  • Theater Castellum, Rijnplein 1-3, 2405 DB Alphen aan den Rijn
  • donderdag 3 november 2022 om 20:15 – 21:35

15-06: tournee is teruggetrokken door producent

Op 15 juni ontvingen wij het bericht dat deze voorstelling helaas is teruggetrokken. De producent heeft besloten de voorstelling langer door te spelen in de justitiële inrichtingen en de tournee in de theaters tot een later tijdstip uit te stellen. 


Ieder jaar komen duizenden gedetineerden vrij en voor velen ligt het terugvallen in oude gedragspatronen op de loer. Ook de Somalische Mohammed T. (29), die acht jaar van zijn leven in een gevangenis heeft doorgebracht, wordt nog dagelijks geconfronteerd met zijn demonen.  

In deze gloednieuwe voorstelling over familie, verlies en ‘verkeerde keuzes’ maken staat het intieme, persoonlijke verhaal van deze ex-gedetineerde centraal en wordt (nog) sterker het gesprek aangegaan met de samenleving en ons gevangenissysteem. Waarom belanden zoveel (ex-)gedetineerden weer terug in de gevangenis? Hoe gaan we met elkaar om? Wat voor effect hebben vooroordelen en discriminatie op de ziel van een mens? Hoe wordt zelfhaat doorgegeven? En: hoe zou het anders kunnen? Gevangenis Monologen 3 pretendeert geen antwoorden te geven, maar hoopt het gesprek te kunnen voeren. 

Actueel, ontroerend en confronterend. 

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

6 mei 2022 – 26 augustus 2022 Dorpshuis Aarlanderveen
Zomeravond Klaverjassen

Klaverjassen in het Dorpshuis van Aarlanderveen.

14 mei 2022 – 31 juli 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Bijenfoto expositie

Deze expositie geeft een inkijkje in het leven van de bij en leert je van alles over een gezonde leefomgeving voor dit nuttige insect. Het gaat namelijk niet zo goed met de bij. Gelukkig kun je zelf veel doen om een leefbare plek in je tuin of op je balkon te maken voor bijen en andere bestuivers.

2 juni 2022 – 25 augustus 2022
Zomeravondbridge

Zomeravondbridge bij Recreatie Bridge Alphen in de Bron.