Theater, Fanfareorkest DSS | 'The Lord of the Rings'

'The Lord of the Rings' | Johan de Meij

Parkvilla en DSS zijn geen onbekenden van elkaar. Net als de vorige concerten speelt DSS een tot de verbeelding sprekend programma. Dit keer staat het op het gelijknamige boek van Tolkien gebaseerde 'The Lord of the Rings' van Johan de Meij op de standaard. 

Het werk bestaat uit vijf delen die elk een personage of een belangrijke gebeurtenis uit het boek illustreren, te weten Gandalf, Lothlorien, Gollum, Journey in the dark en Hobbits. De fanfare van DSS wil met het programmeren van dit werk een fantastische beleving voor zowel muzikanten als publiek neerzetten. De muziek voert u mee met tovenaar Gandalf, verklankt de Elfenwereld magnifiek en laat je letterlijk trillen op je stoel! En...voor de provincie Zuid Holland is dit de première van het werk dat De Meij al in 1988 al schreef en dit jaar zelf arrangeerde voor fanfareorkest. 

Samen met andere cultuurmakers is DSS vertegenwoordigd in KHABBAZ. KHABBBAZ linkt en verbindt kunst en cultuur in heel Alphen aan den Rijn. Zo weten we elkaar beter te vinden en kunnen we komen tot inspirende samenwerkingsverbanden. Om de muziek nog verder tot leven te brengen, is de samenwerking met kunstenaars vanuit verschillende disciplines gezocht. Zij zullen hun werk, geinspireerd op The Lord of the Rings, tentoonstellen in de foyer van Parkvilla. 

Over DSS
De fanfare van muziekvereniging DSS (Door Samenwerking Sterk) staat al meer dan 40 jaar onder leiding van Danny Oosterman en garandeert een enerverende uitvoering van het werk. Danny Oosterman is dirigent van DSS en het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest. Daarnaast is hij docent HaFaBra directie aan het Conservatorium van Amsterdam en veelgevraagd jurylid binnen de blazerswereld. 

DSS streeft ernaar op zo goed mogelijke wijze muziek te maken en schuwt daarbij het uitdagende repertoire niet. Het orkest is veelzijdig zoals u mogelijk al eerder hoorde tijdens het concert met Micheline van Hautem waarbij liederen van Ramses Shaffy ten gehore werden gebracht. DSS promoot het fanfareorkest ( inmiddels ook Unesco immaterieel Cultureel Erfgoed) en de fanfaremuziek met veel plezier. De deelname aan het RTL programma Holland's Got Talent (waar DSS met vier keer 'ja' door kon naar de volgende ronde) is daarvan een van de vele voorbeelden. 

Kaartverkoop (incl. consumptie)
Normaal: € 19,50
Parkvilla Vriend: € 17,50


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

4 augustus 2023 – 11 december 2023 Lida Plomp Kunstwerken
Cursus schilderen

Cursus schilderen bij Lida Plomp

26 september 2023 – 9 januari 2024 Bibliotheek Rijn en Venen
Klimaatcursus 'De groene verandering'

Wil jij meer weten over klimaatverandering en de positieve impact die jij kunt hebben op het klimaat? Met de IVN Klimaatcursus leer je over de wisselwerking tussen mens en klimaat en ontwikkel je een persoonlijke actieplan, waarmee je het geleerde meteen kunt omzetten in de praktijk.

30 oktober 2023 – 13 december 2023
Schilderen bij Petra van der Made

Tekenen en schilderen bij Petra van der Made.

2 december 2023 – 31 januari 2024 Bezoekerscentrum De Veenweiden
Maarten Abrahamsen met onvoorspelbare schildertechniek in Bezoekerscentrum De Veenweiden

Maarten Abrahamsen met onvoorspelbare schildertechniek in Bezoekerscentrum De Veenweiden.

10 december 2023 om 09:30 – 19:10 Castellum Theater & Film
We Know You Can Dance

We Know You Can Dance (WKYCD) organiseert danswedstrijden voor alle leeftijden.

10 december 2023 om 09:30 – 23:59 Castellum Theater & Film
We Know You Can Dance

We Know You Can Dance (WKYCD) organiseert danswedstrijden in 6 voorrondes en 1 NK WKYCD gehouden op de zondagen in theater Castellum in Alphen a/d Rijn en bieden daarmee een unieke podiumbeleving. Een gezellig- en sportief evenement voor alle leeftijden in de stijlen Jazz/Modern, Street/Hiphop en Freestyle. Met een dagkaart heeft u toegang tot alle wedstrijden