Als de mist optrekt

  • Theater Castellum, Rijnplein 1-3, 2405 DB Alphen aan den Rijn
  • dinsdag 4 mei 2021 – zondag 16 mei 2021

Jongeren uit Alphen aan den Rijn verdiepten zich onder leiding van theatermakers Iselin van Duuren en Chyramain van Kempen in de geschiedenis van Alphen aan den Rijn ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de interactieve wandeling 'Als de mist optrekt' door het centrum van Alphen aan den Rijn.

U kunt HIER de wandeling downloaden
 

Leren schrijven of leren zwijgen? Buiten spelen of binnen blijven? Vrienden maken of afscheid nemen? Hoe ben je kind in tijden van oorlog? Bestaat er dan nog zoiets als een onbezorgde jeugd? Vijf Alphense jongeren spraken hierover met vier Alphense ouderen; Ger, Gerrit, Piet en Ruth. Tijdens deze wandeling delen wij enkele van hun herinneringen. Over hoe het toen was op de plekken waar we nu lopen. Welkom bij Als de mist optrekt. Tijdens de wandeling kunt u via de QR-codes die langs de route staan naar verhalen luisteren en filmpjes kijken. Het is belangrijk dat u voordat u aan de wandeling begint een QR-app op uw telefoon heeft geïnstalleerd.


U kunt de wandeling HIER downloaden.

Kunt u de wandeling niet maken, maar wilt u wel de verhalen horen?  Dan kunt u hieronder de filmpjes bekijken per locatie. U kunt deze linkjes ook gebruiken tijdens de wandeling mocht u niet kunnen scannen.

Locatie 1 

Locatie 2

Locatie 3

Locatie 4

Locatie 5

Locatie 6

Locatie 7


Op 9 mei organisseert de Bibliotheek Rijn en Venen de wandeling in het kader van Zin in Zondag. De wandeling begint en eindigt bij de hoofdingang van de Bibliotheek in Alphen Centrum. Bij aanvang krijgt u een kop koffie of thee to-go met iets lekkers voor onderweg van KADE10. Er kunnen 30 mensen aan deze wandeling deelnemen.  U dient zich van te voren op te geven voor een tijdslot. U kunt zich hier voor de wandeling op zondag 9 mei opgeven. 

Als de mist optrekt is een initiatief van Castellum i.s.m. Theater na de Dam 

Regie & concept:   Iselin van Duuren en Chyramain van Kempen video en editing:   Robby Ishrat Hoesenie  geluid en compositie: Timon Persoon Spel:  Morris HamentMels van TolJari MolenkampMirthe Sanders  en Dagmar Dinjens* . Met dank aan Ger Bobeldijk , Antje en Ben HooijengaPiet BaaneRuth Stranders - de Graaf en Gerrit Vos voor hun verhalen. De interactieve wandeling komt tot stand met financiële steun van het Erfgoedfonds Alphen aan den Rijn.


*Dagmar Dinjens wel te horen is, maar helaas niet te zien i.v.m. quarantaine ten tijde van de opnames.

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

31 juli 2021 – 18 december 2021
Wandel mee met Gezond Natuur Wandelen

Wandel gratis mee met Gezond Natuur Wandelen!

16 september 2021 – 10 december 2021 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

Stadswandelingen door het centrum van Alphen a/d Rijn

29 september 2021 – 1 december 2021
22 november 2021 – 28 november 2021 Bibliotheek Rijn en Venen
Bomen- en Plantenwandeling

Annet Breure neemt je tijdens een themawandeling mee door Park Zegersloot met een audiotour. Kom van alles te weten over de historie, symboliek en het gebruik van bomen en planten die er groeien. Beleef het gebied rondom de Zegerplas op een compleet nieuwe manier!

27 november 2021 om 15:30 – 23:59 Parkvilla
27 november 2021 om 19:00 – 23:59 Parkvilla