Zin in Zondag: Lezing Elle van Rijn over 'Terug naar Insulinde'

Vorig jaar verscheen 'Terug naar Insulinde' van Elle van Rijn. In haar lezing zal Elle uitvoerig stilstaan bij haar laatste roman, het onderzoek wat eraan vooraf ging en haar schrijverschap in het algemeen.

Vorig jaar verscheen Terug naar Insulinde van Elle van Rijn, een indringend verhaal over familie, loyaliteit, liefde en hoop in tijden van oorlog. In deze historische roman maakt Van Rijn invoelbaar hoeveel de generatie die de oorlog heeft meegemaakt in Nederlands-Indië heeft moeten doorstaan. Niet alleen laat ze zien hoe wreed de ontberingen zijn geweest in de kampen, tegelijkertijd toont ze hoe racistisch de koloniale samenleving was.

539x840.jpg

Elle van Rijn zal stilstaan bij haar laatste roman, het onderzoek wat eraan vooraf ging en haar schrijverschap in het algemeen. Naderhand zal ze haar boeken, indien gewenst, signeren.

Over Elle van Rijn

Elle van Rijn (1967) studeerde aan de Toneelacademie Maastricht en aan de Schrijversvakschool Amsterdam. Eerder schreef ze succesvolle boeken, waaronder Mijn naam is Nadra, Mijn ontvoering en de historische roman De crèche, die een internationale bestseller werd. Vier Wandelaars en een Siciliaan werd dé zomerhit van 2022.

Zin in Zondag

In 2023 organiseert de Bibliotheek een serie culturele en creatieve activiteiten op de zondagmiddag onder de naam Zin in Zondag! Muziek en dans, lezen en literatuur, kunst en cultuur, film en theater... Alles komt aan bod.

Zin in Zondag wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Stichting Bon Coeur.


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2023 – 31 december 2023 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen aan den Rijn

Interessante verhalen over Alphen door de stadsgidsen van het Gilde.

1 maart 2023 – 5 juli 2023
A-MEEZING VOICES

A-MEEZING VOICES - De Vocalgroup voor jongeren!

6 mei 2023 – 6 juni 2023
Centrumwandeling met stadsgids

Leer meer over de historie van Alphen aan den Rijn

17 mei 2023 – 14 juni 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Beatmakers

Wil jij goeie beats kunnen maken? Ben je een muziekliefhebber? Doe dan mee met deze workshop en leer van professionals hoe je een strakke beat maakt.

5 juni 2023 om 15:00 – 16:00 Bibliotheek Rijn en Venen
Klik & Tik computercursussen

Wil jij beter leren computeren? Bibliotheek Rijn en Venen helpt je verder. Kom langs tijdens de computercursussen, dan kijken we samen welke oplossing het beste bij jou past.

5 juni 2023 om 20:00 – 23:59 Parkvilla