Zin in Zondag: Bachata workshop

Bachata is een muzieksoort die rond 1900 ontstaan is in de Dominicaanse Republiek. Tijdens deze bachata workshop komt een fusie van de 3 stijlen naar voren. Deze workshop kun je doen in koppels maar ook solo, dus laat je lekker onderdompelen in Latin vibes!

Tijdens deze bachata workshop door dansschool Latin Supreme komt een fusie van de 3 stijlen naar voren. Deze workshop kun je doen in koppels maar ook solo!

Wat is Bachata? Bachata is een muzieksoort die rond 1900 is ontstaan in de Dominicaanse Republiek. De onderwerpen van de Bachata gaan vaak over liefde en hartpijn. De originele naam van de Bachata was toen ook ‘’Amargue’’ (bitterheid). Sindsdien heeft de Bachata zich ontzettend ontwikkeld en is het ook hier in Nederland een groeiend fenomeen en niet meer weg te denken uit de Nederlandse Latin dansscène. De traditionele Bachata staat vooral bekend om de dominicaanse flow en uitdagende voetenwerk, de Bachata Sensual om de vloeiende lichaamsbewegingen en de Bachata Moderna vooral om de leuke draaien.

Zin in Zondag In 2023 organiseert de Bibliotheek een serie culturele en creatieve activiteiten op de zondagmiddag onder de naam Zin in Zondag! Muziek en dans, lezen en literatuur, kunst en cultuur, film en theater... alles komt aan bod.

Zin in Zondag wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Stichting Bon Coeur.


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

4 oktober 2022 – 2 mei 2023 Theater Castellum
Pubquiz

Hoedje op, hoedje af, sportvragen, actualiteiten, plaatjesrondes; de Pubquiz staat garant voor een vrolijke, afwisselende en spannende avond! 

6 januari 2023 – 17 februari 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie Schilderijen Marco Stad

Marco Stad exposeert van 6 januari t/m 10 februari zijn kleurrijke schilderijen op de eerste etage van Bibliotheek Alphen-Centrum.

24 januari 2023 – 14 februari 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Beatmakers

Wil jij goeie beats kunnen maken? Ben je een muziekliefhebber? Doe dan mee met deze workshop en leer van professionals hoe je een strakke beat maakt.

27 januari 2023 – 29 oktober 2024 Maggie Blue
1 februari 2023 – 31 december 2023 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen aan den Rijn

Interessante verhalen over Alphen door de stadsgidsen van het Gilde.