Fiddler on the Roof

Deze musicalklassieker sleept je mee in een verhaal vol muziek en niet te vergeten: “Traditie!” 

TEVYE: “Een violist op een dak. Klinkt gek, hè? Maar U weet, in ons dorp Anatevka lijkt iedereen wel een violist op een dak. Iedereen probeert een simpel liedje te krassen zonder zijn nek te breken. Het is niet eenvoudig. Dus waarom blijven we daar, als het zo gevaarlijk is? We blijven daar omdat dit dorpje Anatevka ons ‘thuis’ is. En hoe houden we ons in evenwicht? Al jarenlang? Dat kan ik in één woord zeggen: Traditie.” 

De musical Fiddler on the Roof vertelt het verhaal van melkboer Tevye en zijn geliefde dorpje. Het gaat over de liefde van een vader voor zijn gezin, hoe traditie daarin een rol speelt en in hoeverre deze man zijn eigen principes en verwachtingen (en die van zijn vrouw, zijn geliefde kinderen en de gemeenschap waarin zij wonen) aan kan passen. 

Het verhaal staat garant voor een lach en een traan en staat bol van de muziek. “Als ik toch eens rijk was” is slechts één van de liedjes die ongetwijfeld bekend in de oren zullen klinken. 

Het ROM-koor uit Wilnis brengt deze musical met een cast van ruim 60 volwassenen, kinderen en een live orkest. Zij nemen je mee in het leven van Tevye, die zich staande probeert te houden in een veranderende wereld. 

Meer informatie.


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

26 april 2024 – 29 mei 2024
Expositie van een aantal vaste medewerkers

Veel divers werk, sculpturen, schilderijen, reliëfcomposities en assemblage kunst

18 mei 2024 om 13:30 – 15:20 Castellum Theater & Film
Garfield

Garfield, de wereldberoemde typische binnenkat die een hekel heeft aan maandagen en dol is op lasagne, waagt zich buiten de deur voor een wild avontuur! Als zijn vader, de sjofele straatkat Vic, onverwachts opduikt, worden Garfield en zijn vriend hond Odie gedwongen hun luizenleventje achter zich te laten en met Vic mee te gaan voor een razend grappige, risicovolle roofoverval.

18 mei 2024 om 13:45 – 15:35 Castellum Theater & Film
Fantasievriendjes

Fantasievriendjes, die ook in de originele versie wordt uitgebracht onder de titel IF, is een film van schrijver en regisseur John Krasinski over een meisje dat erachter komt dat ze iedereens denkbeeldige vriendjes kan zien. Wat zal zij met deze superkracht doen? Het wordt een magisch avontuur waarin ze probeert om de vergeten Fantasievriendjes weer samen te brengen met hun kinderen.

18 mei 2024 om 14:00 – 15:10 Castellum Theater & Film
Het Muizenhuis – Sam & Julia In De Bioscoop

Het Muizenhuis – Sam en Julia in de bioscoop is een compilatie van acht afleveringen waarvan 6 afleveringen nooit eerder vertoond zijn. De muizen Sam en Julia beleven spannende avonturen binnen de wereld van Het Muizenhuis. Ze ontrafelen eilandgeheimen, leren magische goocheltrucs en ontdekken verborgen mysteries. Ze zien zelfs hoe een regenboog ontstaat, gaan sterrenkijken en leren leuke danspasjes! Tussen al deze geweldige belevenissen leren Sam en Julia waardevolle lessen over vriendschap en verdraagzaamheid. Ze versterken hun band en maken prachtige herinneringen samen.

18 mei 2024 om 15:30 – 17:10 Castellum Theater & Film
Lassie: Een Nieuw Avontuur

Het is zomervakantie! Omdat de 12-jarige Flo niet gescheiden wil worden van zijn beste vriend Lassie, logeren de twee op de boerderij van Flo’s tante. Daar maken ze al snel nieuwe vrienden met tante’s pleegkinderen Cleo en Henry en haar Jack Russell Pippa. Wanneer er ineens honden uit het dorp verdwijnen, zijn er gelijk grote zorgen. Dan wordt er ingebroken in tante’s huis en wordt Pippa gestolen! Samen met de drie kinderen weet Lassie niet hoe snel ze in actie moet komen om de dieven te vangen en Pippa te redden.

18 mei 2024 om 15:45 – 17:35 Castellum Theater & Film
Garfield

Garfield, de wereldberoemde typische binnenkat die een hekel heeft aan maandagen en dol is op lasagne, waagt zich buiten de deur voor een wild avontuur! Als zijn vader, de sjofele straatkat Vic, onverwachts opduikt, worden Garfield en zijn vriend hond Odie gedwongen hun luizenleventje achter zich te laten en met Vic mee te gaan voor een razend grappige, risicovolle roofoverval.