Josh Walet

Dag LAURA

Dit jaar is het alweer voor de 73e keer dat wij je kennis laten maken met ons mooie Groene Hart. Zoals elk jaar zorgen wij dat je weer op punten komt die je niet had verwacht zo dichtbij Alphen aan den Rijn.

We hopen dat je ook deze plekjes zult waarderen. Natuurlijk zijn de routes belangrijk, maar minstens zo leuk zijn de contacten en de gezelligheid die je opdoet tijdens het fietsen, bij de uitdelingen en op de stempelposten. Tijdens deze editie kan je kiezen uit vier afstanden 40, 60, 80 of 100 km. Deze routes zijn ook op GPS verkrijgbaar. Je kunt van te voren zelf bepalen of je je direct voor 4 dagen inschrijft of tijdens de LAURA-week kijkt welke dag je het beste uitkomt.

GPS

Elk jaar komen er steeds meer fietsers bij die deze dagen willen fietsen met behulp van een GPS. Ook in dit jaar zijn alle afstanden digitaal beschikbaar. Als je gebruik hebt gemaakt van de voorinschrijving kan je in het weekend voor de LAURA, alle routes digitaal downloaden. Hiervoor ontvang je, na het insturen van je inschrijving een snelkoppeling waarmee je na 2 juli de bestanden kunt downloaden.

Daarnaast is het mogelijk om voor de start de routes in te laten lezen in uw GPS. Dit kun je doen aan onze speciale GPS tafel. Houd er wel rekening mee dat de mensen achter de tafel niet altijd alle functies van je toestel kennen. Ook is het handig als je je toestel van te voren aanzet.

Waar en hoelaat kan er gestart worden?

Waar kan er gestart worden?

De vertrekplaats is vanuit de benedenzaal van het Parkrestaurant van Avifauna, Hoorn 65 Alphen aan den Rijn. De vertrektijden van de verschillende afstanden zijn:

  • 100 kilometerrijders van 08.00 uur tot 09.00 uur
  •   80 kilometerrijders van 08:30 uur tot 10:00 uur
  •   60 kilometer rijders van 09.00 uur tot 11.00 uur
  •   40 kilometer rijders van 09.00 uur tot 11.00 uur

Inschrijven voor de dag LAURA kan via de website en de post. Kijk voor meer informatie over de dag LAURA op de website.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

6 april 2022 – 6 juni 2022 Theater Castellum
Comeback atelier verfstreken bij Theater Castellum

Met de expositie Back on Stage beleven de kunstenaars van Atelier Verfstreken een comeback in het theather Castellum. Met Back on Stage zijn zij terug van weggeweest! De prachtige serie schilderijen in de foyer toont hun verwantschap met het theater, de artiesten en podiumkunstenaars aan de bezoekers.

14 april 2022 – 25 juni 2022 Adventskerk
100 jaar geschiedenis Adventskerk te zien op expositie

Al vanaf de start van dit jaar worden er allerlei festiviteiten rondom de 100-jarige verjaardag van de Adventskerk georganiseerd. Op enkele zaterdagen in mei en juni wordt er een bijzondere expositie in de kerk geopend. Deze tentoonstelling vertelt bezoekers het verhaal van 100 jaar kerk en wordt ondersteund door dans- en muziekvoorstellingen. Burgemeester Liesbeth Spies zal de expositie officieel openen op zaterdag 14 mei om 11:00 uur.

6 mei 2022 – 26 augustus 2022 Dorpshuis Aarlanderveen
Zomeravond Klaverjassen

Klaverjassen in het Dorpshuis van Aarlanderveen.