Feestelijk Nieuwjaarsconcert in de Adventskerk

  • Adventskerk, Julianastraat 69, 2405 CG Alphen aan den Rijn
  • zaterdag 6 januari 2024 om 16:00 – 17:15

Het programma staat voornamelijk in het teken van licht klassieke muziek.

Foto: Steinmeyer-orgel in de Adventskerk (eigen foto Stichting Vrienden van de Adventskerk)

Stichting Vrienden van de Adventskerk organiseert op zaterdagmiddag 6 januari een feestelijk Alphens Nieuwjaarsconcert in de Adventskerk. Voor deze speciale gelegenheid speelt het 25-koppige klarinetensemble ‘Hart van Hout’ samen met stadsorganist Simon Stelling. 

Het programma staat voornamelijk in het teken van licht klassieke muziek. Traditiegetrouw wordt er tijdens het wereldberoemde nieuwjaarsconcert in Wenen, dat elk jaar op 1 januari wereldwijd wordt uitgezonden, muziek van Weense componisten gespeeld. 
“Zo speel ik een orgelarrangement van een beroemde wals van Johann Strauss en de Ouverture van "Le Nozze di Figaro" van Mozart,” zegt Simon Stelling.

“De laatste keer dat we een nieuwjaarsconcert hebben georganiseerd was in 2020. Toen kwam corona en hebben we een lange tijd niets meer kunnen organiseren. Geweldig dat we het weer hebben opgepakt, samen met Stichting Vrienden van de Adventskerk. Feestelijker kun je het nieuwe jaar niet beginnen,” vervolgt Simon Stelling.
 
‘Hart van Hout’ is een project-ensemble met als doel klarinettisten van verschillende niveaus bij elkaar te brengen. In een aantal repetities wordt een concertprogramma ingestudeerd onder leiding van dirigent Gerhart Drijvers. 
In Hart van Hout spelen klarinettisten mee op alle soorten klarinetten; es-, bes-, alt-, bas- en contrabasklarinetten. “De klarinet leent zich dus uitstekend voor een orkest op zich. Eigenlijk heeft de klank een gelijkenis met een orgel. Het Steinmeyer-orgel in de Adventskerk heeft ook prachtige klarinet registers. Daarom is het idee ontstaan om een Alphens Nieuwjaarsconcert te geven samen met organist Simon Stelling,” vertelt dirigent Gerhart Drijvers. 

Toegangstickets zijn te verkrijgen via de website van de stichting of worden aan de deur verkocht voor aanvang van het concert. 

Tickets zijn € 10 per stuk.
Het Alphens Nieuwjaarsconcert start om 16:00 uur en duurt 60-75 minuten. 

Over Stichting Vrienden van de Adventskerk
De Stichting heeft ten doel het financieel ondersteunen van het in goede conditie houden van de Adventskerk te Alphen aan den Rijn met orgel en interieur, en het ontsluiten van het gebouw met muzikale en culturele activiteiten voor de inwoners van Alphen aan den Rijn en daarbuiten. Dit doet zij door het organiseren van concerten en andere evenementen, vrienden te maken via het vriendenprogramma en sponsoren te werven.

 


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

4 augustus 2023 – 11 december 2023 Lida Plomp Kunstwerken
Cursus schilderen

Cursus schilderen bij Lida Plomp

26 september 2023 – 9 januari 2024 Bibliotheek Rijn en Venen
Klimaatcursus 'De groene verandering'

Wil jij meer weten over klimaatverandering en de positieve impact die jij kunt hebben op het klimaat? Met de IVN Klimaatcursus leer je over de wisselwerking tussen mens en klimaat en ontwikkel je een persoonlijke actieplan, waarmee je het geleerde meteen kunt omzetten in de praktijk.

30 oktober 2023 – 13 december 2023
Schilderen bij Petra van der Made

Tekenen en schilderen bij Petra van der Made.

2 december 2023 – 31 januari 2024 Bezoekerscentrum De Veenweiden
Maarten Abrahamsen met onvoorspelbare schildertechniek in Bezoekerscentrum De Veenweiden

Maarten Abrahamsen met onvoorspelbare schildertechniek in Bezoekerscentrum De Veenweiden.

10 december 2023 om 09:30 – 19:10 Castellum Theater & Film
We Know You Can Dance

We Know You Can Dance (WKYCD) organiseert danswedstrijden voor alle leeftijden.

10 december 2023 om 09:30 – 23:59 Castellum Theater & Film
We Know You Can Dance

We Know You Can Dance (WKYCD) organiseert danswedstrijden in 6 voorrondes en 1 NK WKYCD gehouden op de zondagen in theater Castellum in Alphen a/d Rijn en bieden daarmee een unieke podiumbeleving. Een gezellig- en sportief evenement voor alle leeftijden in de stijlen Jazz/Modern, Street/Hiphop en Freestyle. Met een dagkaart heeft u toegang tot alle wedstrijden