DuurzaamheidsCafé

Ieder kwartaal organiseert het Huis van Duurzaamheid een DuurzaamheidsCafé met een inspirerend voorprogramma voor bedrijven, (vrijwilligers)organisaties en ondernemende Alphenaren die zich bezig (willen) houden met toekomstbestendige oplossingen voor hun organisatie of de samenleving.

Met inspirerend voorprogramma

Het DuurzaamheidsCafé is een gezellige, laagdrempelige bijeenkomst is bedoeld voor maatschappelijk betrokken ondernemers, vrijwilligers en ondernemende inwoners uit Alphen aan den Rijn e.o. die zich bezig (willen) houden met verduurzaming van hun organisatie of de samenleving.

In het kader van de Week van de Circulaire Economie, die loopt van 6 tot 11 februari, starten we met een voorprogramma over circulair ondernemen in samenwerking met SamenRijk en Blik Vooruit. Daarna kun je in KADE 10 genieten van een hapje en een drankje. Ontmoet elkaar en laat de 'groene' ideeën bruisen!

Voorprogramma: serious game SamenRijk SamenRijk is een serious game met humor. Dat betekent: plezier, dingen uitproberen, gezellig samen iets doen én je leert er ook nog iets van! In het spel ontdek je de basisprincipes van circulaire economie en ga je er zelf mee aan de slag. In 1 uur proef je aan wat er allemaal komt kijken bij zo’n transitieproces. Hoe werkt het met drijfveren, cross sectorale samenwerking en barrières? Kortom, oefenen met sociale innovatie.

Blik Vooruit: Kenniscentrum Circulaire Economie Blik Vooruit is het nieuwe lokale kenniscentrum voor circulaire economie voor alle ondernemers in Gemeente Alphen aan den Rijn en omliggende kernen. Hier kun je kennis ophalen en vragen stellen over hoe je zo duurzaam en circulair mogelijk kunt ondernemen.

Programma 19.15 uur - inloop 19.30 uur - start serious game 'SamenRijk' 20.30 uur - DuurzaamheidsCafé 21.30 uur - einde

Ben je erbij? Meedoen? Meld je dan voor 30 januari aan voor deze gratis bijeenkomst!

Over het DuurzaamheidsCafé Ieder kwartaal is er een DuurzaamheidsCafé in de Bibliotheek. De bijeenkomst start altijd met een voorprogramma rondom duurzaam ondernemen in samenwerking met een partner uit ons netwerk. Vragen, suggesties, deelnemen of samenwerken? Mail naar duurzaam@bibliotheekrijnenvenen.nl


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

4 oktober 2022 – 2 mei 2023 Theater Castellum
Pubquiz

Hoedje op, hoedje af, sportvragen, actualiteiten, plaatjesrondes; de Pubquiz staat garant voor een vrolijke, afwisselende en spannende avond! 

6 januari 2023 – 17 februari 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie Schilderijen Marco Stad

Marco Stad exposeert van 6 januari t/m 10 februari zijn kleurrijke schilderijen op de eerste etage van Bibliotheek Alphen-Centrum.

24 januari 2023 – 14 februari 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Beatmakers

Wil jij goeie beats kunnen maken? Ben je een muziekliefhebber? Doe dan mee met deze workshop en leer van professionals hoe je een strakke beat maakt.

1 februari 2023 – 31 december 2023 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen aan den Rijn

Interessante verhalen over Alphen door de stadsgidsen van het Gilde.

8 februari 2023 om 15:00 – 16:30 Bibliotheek Rijn en Venen
Leer robots programmeren!

Ontdek de programmeur in jezelf en ga aan de slag met onze robots! We beginnen met onze DASH Robot en daarna leer jij zelf programmeren. Je hoeft geen ervaring te hebben.