Zin in Zondag - Wetenschap voor detectives

Maak kennis met de wereld van detectives, rechercheurs en geheim agenten.

Maak kennis met de wereld van detectives, rechercheurs en geheim agenten. Leer hoe je vingerafdrukken moet bestuderen, hoe je onbekende poeders die bij verdachten gevonden zijn kan onderzoeken en tandafdrukken van verdachten neemt. Bij dit onderzoek heb je al je zintuigen nodig, want je gaat leren heel goed te observeren om zo sporen van een misdaad te ontrafelen. Maak een duidelijk profiel van de dader en je bent een grote hulp voor de recherche!

Deze workshop past het beste bij nieuwsgierige detectives van 8 tot 12 jaar en duurt 1 uur. Op het moment van deze activiteit hebben we de Cold Case tentoonstelling in de bibliotheek. Wie weet vind jij wel de dader van een oude misdaad!

Over MadScience Mad Science Nederland is op een missie om kinderen te inspireren de wereld te ontdekken met wetenschap en techniek. Onze ietwat gekke professoren (Mad Scientists) verbazen jong en oud met hun proeven en experimenten. Kijk voor meer informatie op: https://nederland.madscience.org/

Zin in Zondag In 2021 organiseert de Bibliotheek een serie culturele en creatieve activiteiten op de zondagmiddag onder de naam Zin in Zondag! Muziek en dans, lezen en literatuur, kunst en cultuur, film en theater... alles komt aan bod. Zin in Zondag wordt mogelijk gemaakt door een financiƫle bijdrage van Stichting Bon Coeur.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

17 december 2021 – 14 maart 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Fitroom - gamen in de bieb

In de bieb is meer te doen dan boeken lenen! Kom nu gamen in de bieb van Boskoop. Strijd tegen familie, vrienden of andere biebbezoekers door te dansen, fitnessen of je hersenen te laten kraken.

17 januari 2022 – 23 januari 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Foto-expositie Schitterende Seniorendagen

Enthousiaste amateurfotografen Martin Pagie en Anet Terra legden voor de Schitterende Seniorendagen 'de mens in actie' vast: senioren in hun dagelijkse bezigheden. Bewonder de prachtige foto-expositie vanaf 1 december in Bibliotheek Alphen!

18 januari 2022 om 10:30 – 12:30 Bibliotheek Rijn en Venen
Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

Hulp nodig bij de Corona Check App, het aanvragen van een coronatoegangsbewijs op papier of het maken van een afspraak van de boosterprik? Het Informatiepunt Digitale overheid helpt je op weg met met alle digitale overheidszaken! Gratis advies op afspraak.

18 januari 2022 om 13:00 – 15:00 Bibliotheek Rijn en Venen
Taalspreekuur

Ken je iemand in je omgeving die moeite heeft met lezen, schrijven of met de computer en wel wat hulp kan gebruiken?