Film, KIVA: the Call of the Wisdom Keepers (eenmalig)

Met toelichting door de filmmaker.
In samenwerking met het Huis van Duurzaamheid van de Bibliotheek Rijn en Venen vertonen we deze hoopvolle documentaire met een boodschap van alle inheemse volkeren om onze relatie met de aarde te helen. Na afloop vertelt documentairemaker Marijke Kodden over de totstandkoming van de film.

Over de film
De KIVA-ceremonie is een collectieve oproep vanuit de gehele inheemse bevolking over de hele wereld. Zij zijn het contact met de natuur nooit verloren en kunnen ons met hun eeuwenoude wijsheid handvatten aanreiken naar een meer verbonden en duurzame manier van leven.
Deze documentaire uit 2022 geeft een unieke kijk op de KIVA-ceremonie, waar inheemse Wisdom Keepers zich verzamelen rond een heilig vuur en hun liefde uiten via gebeden, eeuwenoude rituelen, liederen en dans. In interviews delen ze hun zorg over Moeder Natuur en de mensheid. De kijker wordt uitgenodigd na te denken over hoe we onze relatie met de aarde kunnen herstellen. ‘De aarde huilt en roept haar kinderen naar huis!

Over de filmmaker
Fotograaf en filmmaker Marijke Kodden kreeg toestemming de ceremonies vast te leggen en begon met filmen bij de unieke KIVA-ceremonies in Nederland in 2018. Vervolgens reisde ze naar de KIVA-ceremonies in Mexico, India en terug naar KIVA Holland in 2019. Uit ruim honderd uur beeldmateriaal maakte ze samen met Rakinah Buttner en Jaap Verhoeven deze film.De film duurt 56 minuten en is Nederlands ondertiteld. Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

22 maart 2024 – 24 april 2024
Expositie "RUIMTE" met Corina Mathot, Marieke van Amerom en Antonetta Moerland

Bijzondere expositie met schilderijen en glaswerk

22 maart 2024 – 24 april 2024
Expositie "RUIMTE" met Corina Mathot, Marieke van Amerom en Antonetta Moerland

Bijzondere expositie met schilderijen en glaswerk

15 april 2024 om 14:00 – 16:00 Bibliotheek Rijn en Venen
Belastingspreekuur 2024

Heb je hulp nodig bij eenvoudige digitale belastingaangifte? Wij helpen je verder!

15 april 2024 om 15:00 – 16:00 Bibliotheek Rijn en Venen
Computercursus Klik & Tik

Wil jij beter leren omgaan met de computer? Bibliotheek Rijn en Venen helpt je verder. Bel voor een afspraak: 0172 - 475 771 (optie 2 Digilijn) of kom langs tijdens de computercursussen, dan kijken we samen welke oplossing het beste bij jou past.

15 april 2024 om 19:45 – 21:30 Castellum Theater & Film
De Terugreis

Jaap is al bijna 50 jaar samen met Maartje. Waar de nukkige Jaap niet veel zin meer heeft om dingen te ondernemen, zit de soms wat verwarde Maartje nog vol levenslust. Als het echtpaar een brief ontvangt van een oude vakantievriend, laat Jaap zich met gepaste tegenzin overhalen om hem op te zoeken in Zuid-Europa. Zoveel jaar later reizen de twee in hun oude auto door een totaal veranderd Europa; kibbelend, maar ook de ene herinnering na de andere ophalend. Onderweg komt Jaap tot het pijnlijke besef dat zijn vrouw dementerend is. Zich realiserend dat alles wellicht anders gaat worden, leren ze opnieuw waarom ze elkaar liefhebben.

15 april 2024 om 20:00 – 21:30 Castellum Theater & Film
Drive-Away Dolls

In deze humoristische film, geschreven door Ethan Coen en Tricia Cooke, maken we kennis met Jamie, een onbevangen vrije geest die klaagt over de zoveelste relatiebreuk met een vriendin, en haar terughoudende vriendin Marian, die nodig eens wat losser moet worden. Op zoek naar een nieuwe start, beginnen de twee vriendinnen aan een geïmproviseerde roadtrip naar Tallahassee. Maar het gaat al snel mis als ze onderweg een groep stuntelende criminelen tegenkomen.