Expositie - Kunstproject 'Onderlinge Verbondenheid

In de bibliotheek is er een gigantisch, kleurrijk nest van textiel gemaakt. Dit kunstobject wordt sinds december 2020 gemaakt en is bijna af! Samen met Alphenaren gaan wij Het Nest tijdens een aantal workshops afronden. De expositie omvat het gehele maakproces. Van de eerste schets tot de laatste ingeweven strook.

In de bibliotheek is er een gigantisch, kleurrijk nest van ingezameld textiel gemaakt. Dit grote kunstobject wordt sinds december 2020 gemaakt en het Nest is bijna af! Samen met Alphenaren gaan wij dit kunstproject tijdens een aantal workshops afronden.

De expositie omvat het gehele proces van Het Nest. Van de eerste schets tot de laatste ingeweven strook. Daarnaast kijken we ook naar andere aspecten zoals: waarom is het Nest van ingezameld textiel gemaakt? Wat voor soort kleding dragen Alphenaren nou eigenlijk? Wil je dus weten hoe, waarom en door wie dit project is gemaakt? Kom dan naar de expositie over het project in de bibliotheek!

Tijdens de expositie vind je door de hele bibliotheek ook textielkunstwerken van de kunstenaressen van Treffend Textiel. In de maand augustus hebben zij ook nog een eigen tentoonstelling van textielkunstwerken in kunstgalerie STA-ART.

De expositie is tijdens de openingstijden van de bibliotheek in Alphen aan den Rijn te bekijken.

Het project Het kunstproject van Bibliotheek Rijn en Venen heet Onderlinge Verbondenheid. De opzet en uitvoering is gericht op verbinding, lokale verankering, duurzaamheid en talentontwikkeling. Het resultaat zal bestaan uit kunstwerken die samen met de inwoners worden gemaakt: een community art project.

Meer info over het project of de workshops? Ga dan naar de projectpagina


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

31 juli 2021 – 18 december 2021
Wandel mee met Gezond Natuur Wandelen

Wandel gratis mee met Gezond Natuur Wandelen!

16 september 2021 – 10 december 2021 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

Stadswandelingen door het centrum van Alphen a/d Rijn

17 september 2021 – 30 september 2021 Parkvilla
22 september 2021 – 22 oktober 2021
Cursus Positief leven start weer!

Cursus Positief leven start 22 september weer!

27 september 2021 – 3 oktober 2021 Bibliotheek Rijn en Venen
Bomen- en Plantenwandeling

Annet Breure neemt je tijdens een themawandeling mee door Park Zegersloot met een audiotour. Kom van alles te weten over de historie, symboliek en het gebruik van bomen en planten die er groeien. Beleef het gebied rondom de Zegerplas op een compleet nieuwe manier!