Albion UK: NL album release show

  • , ,
  • vrijdag 6 september 2024 – donderdag 26 september 2024

Eerste optreden buiten Engeland van Albion UK.

Serious Music Alphen heeft een bijzondere primeur te pakken: het eerste optreden buiten Engeland van ALBION UK. Niet zomaar een band, want Albion is de band van componist, producer, zanger, fluitist en (net ex-Jethro Tull) gitarist Joe Parrish-James. Tweede gitarist in Albion is Jack Clarke . Hij verving Jethro Tull bassist David Goodier toen deze geopereerd moest worden en is nu de vervanger van zijn ALBION collega Joe in de roemruchte band. Bassist in Albion is Peter Szypulski en de nieuwe drummer is Ollie Medlow. En ook daar druipt de klasse af. Recent bracht ALBION het prachtige album Lakesongs of Elbid uit. Denk bij de muziek van Albion aan de Middeleeuwen, aan prachtige rustige melodieën die overgaan in progrock en eindigend in klassiek gitaarspel. En dat op een manier waar de meeste bands in dat genre niet aan kunnen tippen. De arrangementen zijn fenomenaal en dan heeft Joe Parrish-James ook nog eens een fantastische stem voor dit genre. Zijn fluitspel mag er ook wezen. De namen van de songs op dit album geven ook prima aan waar je wat de muziek betreft aan moet denken: naast songs over meren (Lakesongs) zijn dat bijvoorbeeld Arthurian Overture, Finding Avalon en Pagan Spirit. ALBION UK is een volstrekt originele entiteit in de progfolk-rock scene. De recensies van het album zijn fantastisch. De band ziet er naar er naar uit om het album (en meer!) live ten gehore te brengen in Parkvilla.

Flamborough Head zal deze avond de support verzorgen. Deze uit Friesland afkomstige band werd begin jaren 90 opgericht door Edo Spanninga (toetsen), met onder andere Koen Roozen op drums. Na 2 albums voegden Margriet Boomsma (lead-vocalen, fluit) en Eddie Mulder (gitaar, bas en zang) zich bij de band. In de nieuwe samenstelling veranderde ook de sound van de band: melodieuzer en ‘folky’. Dat is te horen op tot het album Lost In Time (2013). Het album werd goed ontvangen en leidde tot een reeks optredens, waaronder bij Serious Music Alphen in Parkvilla theater (2014). In corona-tijd werd het album Jumping The Milestone (2022) opgenomen . Ondanks veranderingen in de samenstelling (maar nog altijd met oudgedienden Edo Spanninga, Margriet Boomsma en Koen Roozen is Flamborough Head nog springlevend en kijkt de band uit naar een nieuw optreden in Parkvilla, zeker in combinatie met de progfolk-collega’s van ALBION UK.

ALBION UK en Famborough Head staan garant voor een unieke en mooie avond met melodieuze folk-progrock ‘met pit’! Kaarten (20 euro) zijn verkrijgbaar via parkvilla.nl/theater.


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

26 april 2024 – 29 mei 2024
Expositie van een aantal vaste medewerkers

Veel divers werk, sculpturen, schilderijen, reliëfcomposities en assemblage kunst

18 mei 2024 om 13:30 – 15:20 Castellum Theater & Film
Garfield

Garfield, de wereldberoemde typische binnenkat die een hekel heeft aan maandagen en dol is op lasagne, waagt zich buiten de deur voor een wild avontuur! Als zijn vader, de sjofele straatkat Vic, onverwachts opduikt, worden Garfield en zijn vriend hond Odie gedwongen hun luizenleventje achter zich te laten en met Vic mee te gaan voor een razend grappige, risicovolle roofoverval.

18 mei 2024 om 13:45 – 15:35 Castellum Theater & Film
Fantasievriendjes

Fantasievriendjes, die ook in de originele versie wordt uitgebracht onder de titel IF, is een film van schrijver en regisseur John Krasinski over een meisje dat erachter komt dat ze iedereens denkbeeldige vriendjes kan zien. Wat zal zij met deze superkracht doen? Het wordt een magisch avontuur waarin ze probeert om de vergeten Fantasievriendjes weer samen te brengen met hun kinderen.

18 mei 2024 om 14:00 – 15:10 Castellum Theater & Film
Het Muizenhuis – Sam & Julia In De Bioscoop

Het Muizenhuis – Sam en Julia in de bioscoop is een compilatie van acht afleveringen waarvan 6 afleveringen nooit eerder vertoond zijn. De muizen Sam en Julia beleven spannende avonturen binnen de wereld van Het Muizenhuis. Ze ontrafelen eilandgeheimen, leren magische goocheltrucs en ontdekken verborgen mysteries. Ze zien zelfs hoe een regenboog ontstaat, gaan sterrenkijken en leren leuke danspasjes! Tussen al deze geweldige belevenissen leren Sam en Julia waardevolle lessen over vriendschap en verdraagzaamheid. Ze versterken hun band en maken prachtige herinneringen samen.

18 mei 2024 om 15:30 – 17:10 Castellum Theater & Film
Lassie: Een Nieuw Avontuur

Het is zomervakantie! Omdat de 12-jarige Flo niet gescheiden wil worden van zijn beste vriend Lassie, logeren de twee op de boerderij van Flo’s tante. Daar maken ze al snel nieuwe vrienden met tante’s pleegkinderen Cleo en Henry en haar Jack Russell Pippa. Wanneer er ineens honden uit het dorp verdwijnen, zijn er gelijk grote zorgen. Dan wordt er ingebroken in tante’s huis en wordt Pippa gestolen! Samen met de drie kinderen weet Lassie niet hoe snel ze in actie moet komen om de dieven te vangen en Pippa te redden.

18 mei 2024 om 15:45 – 17:35 Castellum Theater & Film
Garfield

Garfield, de wereldberoemde typische binnenkat die een hekel heeft aan maandagen en dol is op lasagne, waagt zich buiten de deur voor een wild avontuur! Als zijn vader, de sjofele straatkat Vic, onverwachts opduikt, worden Garfield en zijn vriend hond Odie gedwongen hun luizenleventje achter zich te laten en met Vic mee te gaan voor een razend grappige, risicovolle roofoverval.