Voorleeslunch met Edwin Rutten

Speciaal voor senioren organiseren we de Nationale Voorleeslunch. Samen genieten van een speciaal geschreven verhaal dat in onze bibliotheek wordt voorgelezen door Edwin Rutten. Daarna kan er worden nagepraat onder het genot van een gratis lunch.

Wees welkom op de elfde editie van de Nationale voorleeslunch. Speciaal voor senioren genieten we samen met Edwin Rutten van een mooi verhaal en een heerlijke gratis aangeboden lunch. Deze keer schreef Ronald Giphart het speciale verhaal dat zal worden voorgelezen.

Edwin Rutten over de aankomende voorleeslunch in de Bibliotheek Rijn & Venen: “Het is heerlijk om voor te lezen en verhalen te vertellen. Deze keer doe ik iets extra’s. Niet alleen voorlezen maar ook a capella teksten zingen van Willem Wilmink en Tony van Verre bij de composities van Harry Bannink. Verder van Haye van der Heyden, Hans Andreus en Harry Geelen. Voor mij en voor u een avontuur! Daarna gaan we gezellig napraten en een bammetje smeren”.

Edwin Rutten is actief op allerlei gebieden: klassieke muziek en jazz, presenteren, zingen, schrijven en vertellen. Gedurende 30 jaar schrijft en vertelt hij verhalen bij klassieke muziek. “Voor kinderen en andere volwassenen”, “Voor volwassenen en andere kinderen”.

Hij werd genomineerd voor de Edison Publieksprijs voor zijn verhaal De Notenkraker, ontving een gouden plaat voor Der Ring des Nibelungen van Richard Wagner met delen uit een opname met dirigent Bernard Haitink en kreeg een Oeuvre award voor zijn cd’s voor Aangenaam Klassiek.

Veel mensen kennen hem als Ome Willem, een rol die hij 16 jaar lang speelde op televisie en in het theater. Hij maakte deel uit van de cast van Het Klokhuis en speelde een hoofdrol in de musicals Annie en Dr. Dolittle.

Tegenwoordig zingt hij jazzconcerten, schrijft en vertelt zijn verhalen live bij klassieke muziek met verschillende orkesten en bezettingen. Carnaval der Dieren, Peter en de Wolf, Babar, Young Persons Guide to the Orchestra & the Big Band. Heeft hij een column voor het tijdschrift Klassieke Zaken en leest u op vrijdag 6 oktober aanstaande voor in onze bibliotheek.

www.edwinrutten.nl

Programma: 11:30-11:45 uur Inloop met koffie/thee 11:45-12:30 uur Voorlezen, incl. nabespreking en vragen 12:30-13:30 uur Lunch en napraten

Inclusief lunch Na het voorlezen genieten we van een heerlijke lunch verzorgt door Gasterij Vergeer! Deze lunch is inbegrepen bij het gratis ticket.

Heeft u speciale dieetwensen of allergieën? Dan kun je dit tijdens het bestelproces aangeven.

Fotograaf: Bert Nienhuis


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

4 augustus 2023 – 11 december 2023 Lida Plomp Kunstwerken
Cursus schilderen

Cursus schilderen bij Lida Plomp

26 september 2023 – 9 januari 2024 Bibliotheek Rijn en Venen
Klimaatcursus 'De groene verandering'

Wil jij meer weten over klimaatverandering en de positieve impact die jij kunt hebben op het klimaat? Met de IVN Klimaatcursus leer je over de wisselwerking tussen mens en klimaat en ontwikkel je een persoonlijke actieplan, waarmee je het geleerde meteen kunt omzetten in de praktijk.

28 september 2023 om 10:00 – 23:59 Maggie Blue
28 september 2023 om 13:30 – 23:59 Parkvilla
28 september 2023 om 14:00 – 15:00 Bibliotheek Rijn en Venen
E-bookspreekuur

Maak een afspraak en stel al je vragen over e-books of e-reader!

28 september 2023 om 15:00 – 16:00 Bibliotheek Rijn en Venen
E-bookspreekuur

Maak een afspraak en stel al je vragen over e-books of e-reader!