Bange Rick (4+)

  • Theater Castellum, Rijnplein 1-3, 2405 DB Alphen aan den Rijn
  • zondag 6 november 2022 om 14:00 – 14:45

Een dansvoorstelling voor alle bangeriken en waaghalzen van 4 jaar en ouder. Genomineerd voor meest indrukwekkende jeugddansproductie!

In Bange Rick gaan drie vrienden met elkaar op avontuur. De één is een echte waaghals, de ander een bangerik. En de derde? Die wil vooral lol maken. Tijdens hun ontdekkingstocht komen ze in spannende situaties terecht. Ze dagen elkaar spelenderwijs uit nieuwe dingen te proberen. Wie durft van de hoogste rots te springen? En wie durft te vliegen? Durft de waaghals alles en de bangerik niks of is zélfs de waaghals wel eens bang? Ieder doet het op zijn eigen manier. Maar samen gebeurt er iets bijzonders. De kracht van vriendschap blijkt zelfs de grootste angst te kunnen temmen. 

Gratis dansworkshop op het podium na afloop!

SALLY nodigt de kinderen uit om in verschillende dansopdrachten hun ervaringen te delen, angsten te overwinnen en als ware danshelden het podium te verlaten onder groot applaus van de aanwezigen in de zaal.

Bange Rick is genomineerd voor meest indrukwekkende jeugddansproductie! Uit het juryrapport:

In deze doordachte kindervoorstelling worden de angsten van de titelpersoon afgezet tegen de bravoure van zijn twee vrienden. De jonge toeschouwer kan zich met alle personages identificeren, waardoor de voorstelling aan gelaagdheid wint. De soepel uitgevoerde combinaties zijn inventief afgestemd op het uit mobiele klimrekken bestaande decor.

 


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

17 mei 2023 – 14 juni 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Beatmakers

Wil jij goeie beats kunnen maken? Ben je een muziekliefhebber? Doe dan mee met deze workshop en leer van professionals hoe je een strakke beat maakt.

7 juni 2023 – 21 juni 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Bouw je eigen LEGO-robots (reeks)

Wil jij meer leren over robots en ben je dol op technisch LEGO? Bij deze workshop-reeks leer je er alles over!

7 juni 2023 – 21 juni 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Bouw je eigen LEGO-robots (reeks)

Wil jij meer leren over robots en ben je dol op technisch LEGO? Bij deze workshop-reeks leer je er alles over!

8 juni 2023 – 7 juli 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie ontwerpwedstrijd 'Duurzame wijk'

Van 8 juni tot 7 juli zijn de finaleontwerpen te bewonderen van vier klassen van het Ashram College en het Groene Hart Lyceum voor de ontwerpwedstrijd ‘Duurzame wijk’.

8 juni 2023 om 10:00 – 23:59 Maggie Blue
8 juni 2023 om 13:30 – 23:59 Parkvilla