Theater, Natuurfotograaf Theo Bosboom

Fotograaf Theo Bosboom, gespecialiseerd in natuur en landschappen, komt op zondag 6 november op uitnodiging van fotoclub Alphoto in Parkvilla vertellen over zijn werk.

Bosboom gaf in 2013 zijn baan als advocaat op om zich volledig aan landschaps- en natuurfotografie te kunnen wijden. Sindsdien heeft hij een reputatie opgebouwd als vernieuwend en creatief fotograaf, die keer op keer zijn publiek weet te verrassen. Hij werkt voor toonaangevende tijdschriften als National Geographic, GEO, Outdoor Photography en BBC Wildife Magazine en valt regelmatig in de prijzen bij prestigieuze fotowedstrijden als de Zilveren Camera en Wildlife Photographer of the Year. Begin dit jaar viel hij bij de Zilveren Camera tweemaal n de prijzen. Hij werd met een serie onderwaterfoto's na de overstromingen van 2021 tweede in de sector Natuur en Wetenschap en met een foto van de Fagradalsfjall-vulkaan in IJsland behaalde hij een derde prijs in dezelfde categorie voor losse foto's.

Fotografie is voor Theo Bosboom een perfecte mix tussen het verkennen van de natuurlijke wereld, creatieve expressie en dicht bij de natuur zijn. Hij hoopt dat zijn beelden en fotoseries kunnen bijdragen aan meer respect en waardering voor de natuur. In zijn werk richt hij zich alleen op Europa, omdat hij wil aantonen dat dit continent veel meer wilde natuur te bieden heeft dan mensen vaak denken.

Tijdens zijn presentatie zal Bosboom veel van zijn werk laten zien en hij vertelt over zijn drijfveren en werkwijze. Daarbij komen zowel ruige buitenlandse bestemmingen als IJsland en de Atlantische kust van Europa aan bod, als de natuur in eigen land. Na afloop bestaat de mogelijkheid om de fotoboeken van Bosboom in te zien en een gesigneerd exemplaar aan te schaffen.

Theo Bosboom is een van de oprichters en drijvende krachten van Stichting Oog op de Natuur, die fotografen helpt bij het financieren van belangrijke foto- of multimediaprojecten over de natuur. Ook was hij actief in de Marius van der Sandt stichting, die zich richt op het opleiden van getalenteerde jonge Nederlandse natuurfotografen.

Het optreden van Theo Bosboom past in het streven van Fotoclub Alphoto om jaarlijks een Nederlandse topfotograaf voor te stellen aan een breed publiek. Deze opzet maakt deel uit van het samenwerkingsverband dat Alphoto met Parkvilla is aangegaan. Theo Bosboom is de vijfde fotograaf die in dit kader over zijn werk komt vertellen. Sacha de Boer,  fotograaf des Vaderlands Jan Dirk van der Burg, Ilvy Njiokiktjien en Klaasjan van der Weij gingen hem voor.

Kaartverkoop: € 12,50 (inclusief consumptie)


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

9 juli 2022 – 16 oktober 2022 Bezoekerscentrum De Veenweiden
Uitbundige bloemenpracht in Bezoekerscentrum De Veenweiden

Tijdens de zomermaanden inclusief september bloeit het Bezoekerscentrum De Veenweiden als nooit tevoren. Tijdens de expositie ‘Bloemenpracht’ van de uit Oegstgeest afkomstige Truus Serdijn is er een ware explosie van kleuren te zien. Mede geïnspireerd door deze bloemenpracht, laat Adrie Zaalberg haar glasobjecten voor binnen en buiten zien. De exposities worden geopend op zaterdag 9 juli en duren tot half oktober.  

7 september 2022 – 8 november 2022
Weerbaarheidstraining voor kinderen van 6 t/m 8 jr. en van 9 t/m 12 jaar

De Rots en Watertraining voor kinderen in de basisschoolleeftijd gaat weer van start.

26 september 2022 – 19 december 2022
Bridgeles voor beginners

BRIDGECURSUS, in samenwerking met alle Bridgeclubs in Alphen aan den Rijn Vanaf maandag 26 september 2022 wordt in het Buurthuis Kerk en Zanen Oude Wereld 57, Alphen a/d Rijn, 12 keer maandagavond les gegeven aan beginners door André van Herel, officieel bridgedocent. Tijd: van 19.30 uur tot 21.45 uur. Als u nog verder inlichtingen wenst, bel gerust met André van Herel tel. 06-15115388 of e-mail: bridgedocent.andre@gmail.com

30 september 2022 – 7 oktober 2022 Park Zegersloot