'Thuis in de Bieb' middag

Vandaag staat in het teken van de Kinderboekenweek, met een divers programma voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Wat dacht je van een kinderboekenkeuken, een tovervoorstelling, een stickerspeurtocht, een gratis doe-boek, wetenschappelijke proefjes en activiteiten in de Maakplaats? Kom langs en voel je “Thuis in de Bieb!”

Vandaag staat Bibliotheek Alphen-Centrum van 13.00 tot 17.00 uur in het teken van de Kinderboekenweek, met een divers programma voor jonge bezoekers van vier tot twaalf jaar. Wat dacht je van een kinderboekenkeuken, een tover-theatervoorstelling, activiteiten in de Maakplaats, of een gratis consult met een boekendokter? Ook worden er in het kader van Weekend van de Wetenschap wetenschappelijke proefjes voor thuis laten zien. Haal een gratis doe-boek op en doe de stickerspeurtocht. Kom langs en voel je ''Thuis in de Bieb!''

Programma:

Kinderboekenkeuken

Heb jij je ooit afgevraagd hoe het eten in je favoriete boek smaakt? Tijdens deze magische middag gaan we dat ontdekken. Samen met jou én de schrijvers, gaan we de bladzijden van geliefde verhalen omzetten in heerlijke hapjes.

Voorstelling Het huisstofmijt in mijn toverkamer

Aires houdt van alles wat met toveren te maken heeft. Hij heeft zijn hele slaapkamer vol staan met een verzameling toverspullen. Als hij door zijn verzameling heen gaat, vindt hij een vreemd potje. Hij maakt het open en tot zijn grote schrik gebeurt er iets verschrikkelijks. Het huisstofmijtmonster wordt wakker... Meld je hier aan voor de voorstelling.

Maakplaats

De Maakplaats is de hele middag open en er zijn verschillende activiteiten. Maak je eigen naambord, of een mini-kas voor thuis. Loop binnen en maak het mee!

Bij mij thuis… doe ik wetenschappelijke proefjes

Ontdek verschillende proefjes die je thuis kunt doen met eenvoudige spullen. Buig een potlood met een glas water, maak bliksem met een lepel of toeter je vrienden op met een stukje papier, het kan allemaal! Geef je hier op voor de proefjes.

Stickerspeurtocht Voel je Thuis in de Bieb

Speurders en detectives opgelet. Ontdek nieuwe plekken in de Bibliotheek terwijl je boekcitaten zoekt op vloeren, ramen, deuren en kasten. Leuk voor jong en oud, groot en klein! In alle vestigingen van Bibliotheek Rijn en Venen te doen. Opgeven kan hier.

Boekendokters

Vanmiddag houden onze deskundige en behulpzame boekendokters hun spreekuur op de bieb. Op basis van een aantal vragen stellen zij een diagnose op van je leesgedrag, en geven ze je een inspirerend doktersrecept mee, met een fijne leestip.


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

4 augustus 2023 – 11 december 2023 Lida Plomp Kunstwerken
Cursus schilderen

Cursus schilderen bij Lida Plomp

26 september 2023 – 9 januari 2024 Bibliotheek Rijn en Venen
Klimaatcursus 'De groene verandering'

Wil jij meer weten over klimaatverandering en de positieve impact die jij kunt hebben op het klimaat? Met de IVN Klimaatcursus leer je over de wisselwerking tussen mens en klimaat en ontwikkel je een persoonlijke actieplan, waarmee je het geleerde meteen kunt omzetten in de praktijk.

28 september 2023 om 10:00 – 23:59 Maggie Blue
28 september 2023 om 13:30 – 23:59 Parkvilla
28 september 2023 om 14:00 – 15:00 Bibliotheek Rijn en Venen
E-bookspreekuur

Maak een afspraak en stel al je vragen over e-books of e-reader!

28 september 2023 om 15:00 – 16:00 Bibliotheek Rijn en Venen
E-bookspreekuur

Maak een afspraak en stel al je vragen over e-books of e-reader!