Belastingspreekuur 2024

Heb je hulp nodig bij eenvoudige digitale belastingaangifte? Wij helpen je verder!

Hulp bij belasting? De Bibliotheek helpt je op weg!

De Bibliotheek heeft vrijwilligers om je te helpen met het indienen van een eenvoudige belastingaangifte. We werken samen met vrijwilligers van Het Gilde Alphen.

Wanneer?

Deze gratis dienstverlening wordt aangeboden in april 2024, op maandagmiddag in Bibliotheek Alphen-Centrum en op donderdagmiddag in Bibliotheek Roelofarendsveen.

Hoe kun je je opgeven?

Bel naar de DigiLijn 0172 - 475 771 (kies optie 2)

Let op!

Er is een beperkt aantal plaatsen, dus maak een afspraak. Je kunt alleen gebruik maken van deze gratis dienstverlening met een eenvoudige belastingaangifte. Het inkomen mag maximaal 30 procent boven minimum zijn, dus geen ZZP of eigen bedrijf. De vrijwilligers geven digitale ondersteuning bij het indienen, maar jij blijft altijd zelf verantwoordelijk voor de aangifte. In maart kan je terecht bij het IDO-spreekuur.

Wat heb je nodig voor een eenvoudige aangifte?
  • Jaaropgave(n) 2023
  • Werkende DigiD en wachtwoord (heb je dit nog niet, kom dan eerst naar het Informatiepunt Digitale Overheid (IDO) bij de Bibliotheek)
  • Legitimatiebewijs
  • Mobiele telefoon
  • Bonnetjes en rekeningen van aftrekbare door jou gemaakte ziektekosten

    Let op: niet in alle vestigingen van Bibliotheek Rijn en Venen is een spreekuur.


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

22 maart 2024 – 24 april 2024
Expositie "RUIMTE" met Corina Mathot, Marieke van Amerom en Antonetta Moerland

Bijzondere expositie met schilderijen en glaswerk

22 maart 2024 – 24 april 2024
Expositie "RUIMTE" met Corina Mathot, Marieke van Amerom en Antonetta Moerland

Bijzondere expositie met schilderijen en glaswerk

15 april 2024 om 14:00 – 16:00 Bibliotheek Rijn en Venen
Belastingspreekuur 2024

Heb je hulp nodig bij eenvoudige digitale belastingaangifte? Wij helpen je verder!

15 april 2024 om 15:00 – 16:00 Bibliotheek Rijn en Venen
Computercursus Klik & Tik

Wil jij beter leren omgaan met de computer? Bibliotheek Rijn en Venen helpt je verder. Bel voor een afspraak: 0172 - 475 771 (optie 2 Digilijn) of kom langs tijdens de computercursussen, dan kijken we samen welke oplossing het beste bij jou past.

15 april 2024 om 19:45 – 21:30 Castellum Theater & Film
De Terugreis

Jaap is al bijna 50 jaar samen met Maartje. Waar de nukkige Jaap niet veel zin meer heeft om dingen te ondernemen, zit de soms wat verwarde Maartje nog vol levenslust. Als het echtpaar een brief ontvangt van een oude vakantievriend, laat Jaap zich met gepaste tegenzin overhalen om hem op te zoeken in Zuid-Europa. Zoveel jaar later reizen de twee in hun oude auto door een totaal veranderd Europa; kibbelend, maar ook de ene herinnering na de andere ophalend. Onderweg komt Jaap tot het pijnlijke besef dat zijn vrouw dementerend is. Zich realiserend dat alles wellicht anders gaat worden, leren ze opnieuw waarom ze elkaar liefhebben.

15 april 2024 om 20:00 – 21:30 Castellum Theater & Film
Drive-Away Dolls

In deze humoristische film, geschreven door Ethan Coen en Tricia Cooke, maken we kennis met Jamie, een onbevangen vrije geest die klaagt over de zoveelste relatiebreuk met een vriendin, en haar terughoudende vriendin Marian, die nodig eens wat losser moet worden. Op zoek naar een nieuwe start, beginnen de twee vriendinnen aan een geïmproviseerde roadtrip naar Tallahassee. Maar het gaat al snel mis als ze onderweg een groep stuntelende criminelen tegenkomen.