Expositie TrashArt

De derde klas van de Groene Hart Praktijkschool presenteert in samenwerking met de Schone Buurt Coaches van de gemeente Alphen aan den Rijn hun kunstobjecten gemaakt van (grof) vuil, ook in onze Bibliotheek! Kom snel kijken bij ons Duurzaamheidsplein op de tweede verdieping.

De derde klas van de Groene Hart Praktijkschool presenteert in samenwerking met de Schone Buurt Coaches van de gemeente Alphen aan den Rijn hun kunstobjecten gemaakt van (grof) vuil. Doel van het project is om mensen bewust te maken van de wegwerpmaatschappij waarin we leven, en te laten zien dat sommige objecten een tweede leven verdienen. Kijk hier een film over het project.

De TrashArt kunstroute is de hele zomer te bewonderen, en behelst naast de Bibliotheek de volgende locaties: Sunset Beach Bar, Buurthuis Mozaïek, Kinderboerderij Zegersloot, Kinderboerderij Bospark en Zwembad AquaRijn.

In Bibliotheek Alphen-Centrum vind je op de tweede verdieping, op het Duurzaamheidsplein onder het Nest, het kunstobject “Rock Around The Clock”. Scan de QR-code bij het werk om een filmpje te zien over de totstandkoming van het kunstobject en de betekenis erachter!


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

31 mei 2024 – 8 augustus 2024
Zomer Expositie met als thema "OPWARMING" door de deelnemers van de Stichting

Veel divers werk, sculpturen, schilderijen, foto's en assemblage kunst

1 juli 2024 – 31 juli 2024 Maggie Blue
6 juli 2024 – 13 juli 2024
Denios Tean open tennistoernooi

#denios #tennis #week #toernooi #juli #apresski

13 juli 2024 om 13:00 – 16:00 Bibliotheek Rijn en Venen
Proeftuin Fietstour Eetbaar Alphen

Sinds de eerste wijkmoestuin in 2012 werd aangelegd, ontstaan er in steeds meer buurten pluk- en moestuinen vol eetbare planten, struiken en bomen. Tijdens deze fietstocht, georganiseerd door Eetbaar Alphen, maak je kennis met enkele van deze opmerkelijke, lokale initiatieven.

13 juli 2024 om 13:30 – 15:30 Castellum Theater & Film
13 juli 2024 om 13:45 – 15:45 Castellum Theater & Film