Theater, VERPLAATSING Serious Music Alphen | Lesoir

Deze avond presenteert Serious Music Alphen de Nederlandse band Lesoir. De band werd in 2010 opgericht en wordt geïnspireerd door grote namen uit de moderne progrock-scene, zoals Anathema, Steven Wilson, Porcupine Tree, Pain Of Salvation, Gazpacho, The Pineapple Thief, en Devin Townsend.

Lesoir bracht in 2011 hun debuutalbum uit. Ze pakten het meteen professioneel aan; het tweede album “Transience” (2013) werd geproduceerd door John Cornfield en gemasterd door Brian Lucey (The Last Shadow Puppets) en de derde plaat “Luctor Et Emergo” (2014) werd opgenomen in de beroemde British Airfield Studio. Lesoir deelde de afgelopen jaren het podium met The Gentle Storm, Delain, Evergrey, The Pineapple Thief, Within Temptation en vele anderen. De band schitterde ook op festivals als Night Of The Prog en IO Pages Festival (2016). Het 4e album “Lattitude” (2017) is geproduceerd door John Cornfield (Muse) en Bruce Soord (The Pineapple Thief).

Het succes van de band als ‘special guest’ tijdens de vijf weken durende tour van de bekende Poolse band Riverside in het voorjaar van 2019, zorgde voor de boost die Lesoir nodig heeft om door te pakken voor het schrijven van een nieuw album. Het resultaat ‘Mosaic’ (2020) is volgens de band ‘een eerlijke plaat die volop emotie toont, minder boos dan de voorganger maar bovenal zichzelf’. De titel van het album verwijst naar de ‘stukjes’ die samen ons leven vormen; net als die netjes geordend lijken te zijn kan het zo lopen dat alles in de war wordt geschopt en dat we opnieuw moeten beginnen; met dezelfde stukjes, maar met een ander resultaat. ‘Mosaic’ is het meest dynamische album van de band tot nu toe geworden, met een live-feel die de luisteraar zal herkennen als het geluid van gepassioneerde muzikanten die iets bijzonders hebben gecreëerd.

Lesoir zit vooral in zijn kracht wanneer er live wordt gespeeld. De eindeloze energie die de band krijgt, en daarom uitstraalt, van enthousiast publiek in combinatie met het samen maken van muziek op het podium, doet de bandleden concluderen dat dit is wat de band nu definieert. De band wil dit gevoel ook overbrengen in een theater-setting en heeft daarvoor Parkvilla gekozen. Voor de fans en liefhebbers van de avontuurlijke muziek van Lesoir een unieke kans om dit deze avond te ervaren.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

23 april 2021 – 26 mei 2021
30 april 2021 – 31 mei 2021
4 mei 2021 – 16 mei 2021 Theater Castellum
Als de mist optrekt

Jongeren uit Alphen aan den Rijn verdiepten zich onder leiding van theatermakers Iselin van Duuren en Chyramain van Kempen in de geschiedenis van Alphen aan den Rijn ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Hun onderzoek vormt de basis voor de interactieve wandeling 'Als de mist optrekt' door het centrum van Alphen aan den Rijn. U kunt HIER de wandeling downloaden  

11 mei 2021 om 10:00 – 12:00 Kinderboerderij Zegersloot
Netwerkwandeling WerkVinden Alphen

‘Eindelijk weer een netwerkwandeling’ 

15 mei 2021 om 10:00 – 16:00
Volg je fantasie!

Ga je met ons mee?

15 mei 2021 om 20:00 – 23:59 Parkvilla