Gi-Ga-Greenscreen Avonturen

Met behulp van een green-screen en een tablet kunnen er op een creatieve manier allerlei verhalen worden verteld, waarbij jullie zelf onderdeel worden van een verhaal. Kom het meemaken!

Tijdens de Kinderboekenweek kleurt de bibliotheek Gi-Ga-Groen! In de Maakplaats ga je namelijk aan de slag met een ‘Green Screen’. Met dit groene doek maak je de leukste foto’s, maar dat is nog niet alles!

Tijdens de workshop maak je jouw eigen stripverhaal. Je stapt zelf in een stripverhaal en bedenkt jouw eigen verhaal. Met het Green Screen maak je toffe foto’s, natuurlijk in het thema ‘Gi-Ga-Groen’. Hoe gaan we dat doen? We starten met een kort verhaal. Jij bepaalt daarna zelf hoe het verhaal afloopt! Wordt jouw verhaal grappig of spannend? Waar speelt het verhaal zich af en welke tekst gebruik je?

Maak foto’s voor het Green Screen, voeg effecten toe en gebruik tekstwolkjes om jouw stripverhaal helemaal af te maken. Natuurlijk krijg je het digitale stripverhaal opgestuurd. Ben jij klaar om een Gi-Ga-Groen stripverhaal te maken? Geef je dan nu op voor de workshop in de Maakplaats! Let op: Donderdag 13 oktober is de workshop in onze vestiging in Hazerswoude-Rijndijk!


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

9 juli 2022 – 16 oktober 2022 Bezoekerscentrum De Veenweiden
Uitbundige bloemenpracht in Bezoekerscentrum De Veenweiden

Tijdens de zomermaanden inclusief september bloeit het Bezoekerscentrum De Veenweiden als nooit tevoren. Tijdens de expositie ‘Bloemenpracht’ van de uit Oegstgeest afkomstige Truus Serdijn is er een ware explosie van kleuren te zien. Mede geïnspireerd door deze bloemenpracht, laat Adrie Zaalberg haar glasobjecten voor binnen en buiten zien. De exposities worden geopend op zaterdag 9 juli en duren tot half oktober.  

7 september 2022 – 8 november 2022
Weerbaarheidstraining voor kinderen van 6 t/m 8 jr. en van 9 t/m 12 jaar

De Rots en Watertraining voor kinderen in de basisschoolleeftijd gaat weer van start.

26 september 2022 – 19 december 2022
Bridgeles voor beginners

BRIDGECURSUS, in samenwerking met alle Bridgeclubs in Alphen aan den Rijn Vanaf maandag 26 september 2022 wordt in het Buurthuis Kerk en Zanen Oude Wereld 57, Alphen a/d Rijn, 12 keer maandagavond les gegeven aan beginners door André van Herel, officieel bridgedocent. Tijd: van 19.30 uur tot 21.45 uur. Als u nog verder inlichtingen wenst, bel gerust met André van Herel tel. 06-15115388 of e-mail: bridgedocent.andre@gmail.com

30 september 2022 – 7 oktober 2022 Park Zegersloot