Karmamoi en Kristoffer Gildenlöw in Parkvilla

  • , ,
  • vrijdag 8 november 2024 om 20:30 – 23:30

Dubbelconcert met Karmamoi en Kristoffer Gildenlöw in Parkvilla

Op vrijdag 8 november organiseert Serious Music Alphen een dubbelconcert met Karmamoi (Italië) en Kristoffer Gildenlöw (Zweden/Nederland) in het Parkvilla theater. Sommige (progrock-)bands maken muziek die echt geknipt is voor het theater; Karmamoi en Kristoffer Gildenlöw zijn daar mooie voorbeelden van!

Karmamoi bracht zijn eerste album uit in 2011, maar met name de latere albums met sfeervolle progrock hebben de band ook internationaal op de kaart gezet. Het album ‘The Day is Done’ (2018) verhaalt over de verschrikkelijke brand die in 2017 plaatsvond in een groot appartementencomplex in Londen en opvolger ‘Room 101’ (2021) gaat over de gelijknamige kamer uit George Orwell’s roman ‘1984’, waar gevangenen worden blootgesteld aan hun grootste angsten. Ook het laatste album ’Strings From the Edge of Sound’ (2023) -met vier nieuwe nummers en vijf bestaande nummers die een ‘orkestraal jasje’ hebben gekregen - werd zeer positief ontvangen. Zo concludeert Progwereld: ‘Je gaat bijzondere momenten ervaren als je je openstelt voor deze prachtige muziek’. Op het album is de nieuwe, klassiek geschoolde, zanger Valerio Sgargi te horen. Zijn stemgeluid past perfect bij de melancholische muziek van de band en met zijn grote bereik kan hij de hoge noten van vorige vocaliste Sara Rinaldi prima aan. Ook live weet de band zeker te boeien. Het eerder geplande concert (in 2022) kon helaas niet doorgaan, maar we zijn blij dat de band nu dan eindelijk in Nederland/Alphen te zien/horen zal zijn.

Muzikant en songwriter Kristoffer Gildenlöw (1978) werd bekend als de bassist van Pain of Salvation. Hij verliet de band na zijn huwelijk en emigratie naar Nederland in 2006. Hij maakt zelf muziek/albums, maar was vooral zichtbaar als bandlid of gastmuzikant van (onder meer) Neal Morse, Lana Lane, Damian Wilson Band en Kayak. Daarnaast heeft hij inmiddels vijf soloalbums op zijn naam staan. Zijn eerste album (‘Rust’) kwam in 2012 uit na bij anderhalf jaar voorbereidingen en met 16 (!) gastmuzikanten en vocalisten, onder wie Ruud Jolie (Within Temptation), Fredrik Hermansson (Pain Of Salvation) en Ola Heden (The Flower Kings). Ook de volgende albums zet hij deze lijn door, met ‘Empty’ (2024) als laatste wapenfeit, waarop Gildenlöw -naast hem zo toevertrouwde introverte songs- ook steviger werk laat horen. Progwereld daarover: ‘Empty’ benadrukt het idee van een muziekalbum als kunstwerk in plaats van enkel een bron van vermaak. Alles rond dit album voelt compromisloos en oprecht, en die benadering verdient bewondering’. Zijn muziek/albums vallen in de smaak bij fans van bijvoorbeeld Blackfield, Pink Floyd, David Sylvian, Anathema, Elbow of het rustige werk van Pain of Salvation. In 2013 stond Gildenlöw op het podium van Parkvilla met een optreden in het teken van de cd-release van zijn album ‘Rust’. Met 4 nieuwe albums is er meer dan voldoende materiaal voor een gevarieerd vervolg.

De combinatie van Karmamoi en Kristoffer Gildenlöw in één concert is uniek en staat garant voor een lange avond vol mooie, melodieuze progressieve rock. Niet missen dus!


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

31 mei 2024 – 8 augustus 2024
Zomer Expositie met als thema "OPWARMING" door de deelnemers van de Stichting

Veel divers werk, sculpturen, schilderijen, foto's en assemblage kunst

1 juli 2024 – 31 juli 2024 Maggie Blue
22 juli 2024 – 28 juli 2024 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie TrashArt

De derde klas van de Groene Hart Praktijkschool presenteert in samenwerking met de Schone Buurt Coaches van de gemeente Alphen aan den Rijn hun kunstobjecten gemaakt van (grof) vuil, ook in onze Bibliotheek! Kom snel kijken bij ons Duurzaamheidsplein op de tweede verdieping.

22 juli 2024 – 19 augustus 2024 Bibliotheek Rijn en Venen
Maakbox voor de zomervakantie!

De Maakplaats komt naar jou toe deze zomer! Met deze vernieuwde Maakbox hoef jij je niet te vervelen deze zomervakantie. We hebben een aantal leuke gadgets en opdrachten samengesteld waar je zelf mee aan de slag kunt. Reserveer en haal op in de Bibliotheek. Wees er snel bij. want op=op!

22 juli 2024 – 19 augustus 2024 Bibliotheek Rijn en Venen
Maakbox voor de zomervakantie!

De Maakplaats komt naar jou toe deze zomer! Met deze vernieuwde Maakbox hoef jij je niet te vervelen deze zomervakantie. We hebben een aantal leuke gadgets en opdrachten samengesteld waar je zelf mee aan de slag kunt. Reserveer en haal op in de Bibliotheek. Wees er snel bij. want op=op!

22 juli 2024 – 28 juli 2024 Bibliotheek Rijn en Venen
BiebBoys spionnenspel

De grootste vijand van de BiebBoys, de Antilezer, laat met zijn nieuwe uitvinding boeken verdwijnen. Het is aan de BiebBoys om dit te stoppen. Daar kunnen ze jouw hulp bij goed gebruiken! Kom naar vestiging Alphen-Centrum en doe de BiebBoys speurtocht.