Zin in Zondag: Workshop ‘Ik kan er een boek over schrijven’

‘Ik kan er een boek over schrijven’, je zegt het vaak, maar wat ís precies jouw verhaal? Waar start je? Hoe krijg je het begrijpelijk en boeiend op papier? Hoe leg jij je herinneringen vast?

‘Ik kan er een boek over schrijven’, je zegt het vaak, maar wat ís precies jouw verhaal? Waar start je? Hoe krijg je het begrijpelijk en boeiend op papier? Hoe leg jij je herinneringen vast?

Auteur, spreker en gids voor jouw verhaal, Annerieke de Vries (1964), vertelt hoe zij zich voorbereidt op het schrijven van een nieuw boek. Ze neemt je mee in haar schrijfprocessen en geeft inspiratie, tips en tricks en schrijfopdrachten waardoor jouw teksten direct aantrekkelijker worden en jij zin krijgt om door te schrijven.

Zij vertelt “Naast het schrijven van boeken, geef ik al enkele jaren lezingen voor klein en groot publiek. Na afloop van een lezing komen er altijd mensen naar mij toe met hun verhaal. ‘Ik kan er een boek over schrijven’ hoor ik vaak. Bij doorvragen blijkt dat de meeste mensen niet de ambitie hebben om het ambacht ‘schrijven’ te leren, maar dat er wel behoefte is aan tips hoe ze hun verhaal op papier kunnen zetten voor zichzelf of hun naasten.”

Kom jij deze zondag om inspiratie op te doen en ideeën mee te krijgen voor het vertellen van jou verhaal? Ieder verhaal mag er zijn, iedereen die schrijft is uniek, ieder boek verdient een flitsende start!

Boeken van Annerieke ‘Sluipwesp’ 2018, roman ‘Een voltooid leven, roman over een doorleefd afscheid’ in 2019, roman ‘Ondersteboven’ in 2020 en verhalenbundel ‘WoestHaar en Riek’ in 2021.

Zin in Zondag In 2021 organiseert de Bibliotheek een serie culturele en creatieve activiteiten op de zondagmiddag onder de naam Zin in Zondag! Muziek en dans, lezen en literatuur, kunst en cultuur, film en theater... alles komt aan bod. Zin in Zondag wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Stichting Bon Coeur.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

31 juli 2021 – 18 december 2021
Wandel mee met Gezond Natuur Wandelen

Wandel gratis mee met Gezond Natuur Wandelen!

16 september 2021 – 10 december 2021 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

Stadswandelingen door het centrum van Alphen a/d Rijn

6 december 2021 – 9 januari 2022 De Thermen2
7 december 2021 om 00:00 – 00:00 Bibliotheek Rijn en Venen
7 december 2021 om 11:30 – 12:00 Bibliotheek Rijn en Venen
Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

Het IDO is er voor al je vragen over de digitale overheid. Zoals inloggen met je DigiD, aanvragen van je rijbewijs, belastingen, toeslagen en je pensioenoverzicht. Ons advies is gratis. Maak een afspraak!