Workshop Boekselen

Houd je van boeken, taal, toeval en creativiteit? Bij de creatieve techniek boekselen verander je een afgedankt boek in een persoonlijke creatieve speeltuin. Tijdens de workshop Boekselen leer je stap voor stap hoe je dit zelf kunt doen. Je neemt zelf een boek mee om in te werken. Overige materialen worden verzorgd.

Boekselen, had je daar nog nooit van gehoord? Dat kan kloppen, want Loes Vork bedacht het woord boekselen zelf als combinatie van ‘boek’ en ‘spelen’. Het is haar combinatie van allerlei bestaande technieken (zoals altered text en found poetry) tot een toegankelijke, verslavende creatieve hobby. Het enige dat je ervoor nodig hebt is een boek dat je niet meer wilt lezen, wat tekenspullen en een beetje fantasie.

Je werkt met en over de tekst en afbeeldingen die in een boek staan. Het boek dat je wellicht weg wilde gooien, krijgt een nieuw leven als kunstwerk en speeltuin. Je hoeft er niet voor te kunnen tekenen. Je gebruikt technieken als woorden zoeken, schrijven, lijnen tekenen, schilderen, collages maken, knippen, stempelen en borduren. Misschien kun je woorden met elkaar verbinden tot een nieuwe zin of verhaal.

Loes Vork Loes is neerlandica en auteur van het boek ‘Uitgelezen’(2019). Zij studeerde Nederlands aan de Universiteit van Utrecht en koos daar de specialisatie Communicatiekunde. Tijdens en vlak na haar studie werkte zij als journalist. Ook nu schrijft zij nog veel voor haar werk. Daarentegen was zij er lange tijd van overtuigd dat tekenen niet voor haar was. Tijdens een vakantie maakte zij kennis met ATC’s. Op zo’n klein kaartje durfde zij ook wel te tekenen. Dit was een eerste stap waardoor haar beeldende creativiteit op gang kwam.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

31 juli 2021 – 18 december 2021
Wandel mee met Gezond Natuur Wandelen

Wandel gratis mee met Gezond Natuur Wandelen!

16 september 2021 – 10 december 2021 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

Stadswandelingen door het centrum van Alphen a/d Rijn

6 december 2021 – 9 januari 2022 De Thermen2
7 december 2021 om 00:00 – 00:00 Bibliotheek Rijn en Venen
7 december 2021 om 11:30 – 12:00 Bibliotheek Rijn en Venen
Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

Het IDO is er voor al je vragen over de digitale overheid. Zoals inloggen met je DigiD, aanvragen van je rijbewijs, belastingen, toeslagen en je pensioenoverzicht. Ons advies is gratis. Maak een afspraak!