Hector Olivera speelt op Steinmeyer-orgel in Adventskerk

  • Adventskerk, Julianastraat 69, 2405 CG Alphen aan den Rijn
  • zondag 10 juli 2022 om 16:30 – 17:30

Hector Olivera speelt tijdens Nederlandse tournee op Steinmeyer-orgel.

Virtuoos organist Hector Olivera (Buenos Aires, 1945) maakt in de maand juli een tournee langs (Zuid-)Nederlandse orgels. Op vrijdag 8 juli geeft hij een concert in de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal in Antwerpen en op zaterdag 16 juli op het Pierre Palla Concertorgel in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum, vroeger beter bekend als het AVRO Concertorgel. Tijdens deze tournee speelt hij op zondagmiddag 10 juli van 16.30 tot 17.30 uur op het Steinmeyer-orgel in de Adventskerk in Alphen aan den Rijn. 

Hector Olivera kreeg al als peuter de eerste orgellessen van zijn vader. Op 5-jarige leeftijd kreeg hij een aanstelling als kerkorganist. Korte tijd later speelde hij voor presidentsvrouw Eva Perón. Toen hij negen was, werd zijn eerste compositie uitgevoerd door het Buenos Aires Symfonie Orkest. In 1965 kreeg hij een studiebeurs voor de prestigieuze Juilliard School, het conservatorium in New York. Drie jaar later won hij het Amerikaanse Nationaal Improvisatie Concours, waarmee zijn naam als organist gevestigd werd.

Hector Olivera beheerst een groot aantal stijlen – van klassiek tot popmuziek. Hij heeft overal ter wereld gespeeld, in Carnegie Hall in New York, in de Notre Dame en de Saint Sulpice in Parijs, de Royal Albert Hall in Londen en de Town Halls in Sydney en Melbourne. Hector Olivera woont nu in Florida, Verenigde Staten.

De toegang is vrij. Bij de uitgang is er een collecte voor de onkosten. 

Voor meer informatie over dit concert en de aanmelding verwijzen we naar de website van Stichting Vrienden van de Adventskerk: www.vriendenvandeadventskerk.info


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

14 april 2022 – 25 juni 2022 Adventskerk
100 jaar geschiedenis Adventskerk te zien op expositie

Al vanaf de start van dit jaar worden er allerlei festiviteiten rondom de 100-jarige verjaardag van de Adventskerk georganiseerd. Op enkele zaterdagen in mei en juni wordt er een bijzondere expositie in de kerk geopend. Deze tentoonstelling vertelt bezoekers het verhaal van 100 jaar kerk en wordt ondersteund door dans- en muziekvoorstellingen. Burgemeester Liesbeth Spies zal de expositie officieel openen op zaterdag 14 mei om 11:00 uur.

6 mei 2022 – 26 augustus 2022 Dorpshuis Aarlanderveen
Zomeravond Klaverjassen

Klaverjassen in het Dorpshuis van Aarlanderveen.

14 mei 2022 – 31 juli 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Bijenfoto expositie

Deze expositie geeft een inkijkje in het leven van de bij en leert je van alles over een gezonde leefomgeving voor dit nuttige insect. Het gaat namelijk niet zo goed met de bij. Gelukkig kun je zelf veel doen om een leefbare plek in je tuin of op je balkon te maken voor bijen en andere bestuivers.