Downriver Dead Men Go Vinyl presentatie

  • , ,
  • vrijdag 10 november 2023 om 20:30 – 23:30

Vinylpresentatie van Downriver Dead Men Go bij Serious Music Alphen in het Parkvilla theater

Op vrijdag 10 november is band Downriver Dead Men Go (DDMG) te gast in het Parkvilla theater voor de vinyl-release-presentatie van hun nieuwe studioalbum 'RUINS'. De band speelt ‘cinematische post-rock’ en is in dit bijzondere subgenre de enige band die Nederland rijk is. De muziek van DDMG schraapt langs de gerafelde randjes van het bestaan, waarin verlating, de menselijke natuur en vergankelijkheid de centrale thema's zijn.

De invloeden van bands als The God Machine, Antimatter, Nosound, Mogwai en No Man zijn duidelijk terug te horen in DDMG's nummers. Het album 'RUINS' is het derde album van de band en is de opvolger van de eerdere albums ‘Departures’ (2018) en ‘Tides’ (2015), die prima ontvangen werden door de pers en de (groeiende schare) fans, zowel in Nederland als daarbuiten. Op ‘RUINS’ zet DDMG de lijn van de eerdere albums door en hoopt met een ‘ meer volwassen sound’ een groter publiek te bereiken. Zo schreef ProgRadar over het album: ' ‘Ruins’ is an album of varying emotions, stark highs and solemn lows, it’s a reflective and meditative work of art that is the ultimate soundtrack to a cold and rainy day spent in front of a roaring fire'. DDMG heeft ook veel progrock-liefhebbers onder hun fans en daarom haalde Serious Music Alphen de band al in 2019 voor een duo-concert (met Helena Hall) naar Parkvilla.

Bij dit concert zijn alle schijnwerpers op DDMG gericht. Hun optredens omschrijven ze als ‘een warme deken van melancholie dat garant staat voor sfeer en ademloze verwondering, waarin de band en de beelden elkaar versterken’. Dat hebben we in 2019 al mogen ervaren; deze vinyl-presentatie (met een speciale/verlaagde toegangsprijs) biedt een uitgelezen kans voor een nieuwe ervaring of kennismaking met (de meeslepende muziek van) DDMG!


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

4 augustus 2023 – 11 december 2023 Lida Plomp Kunstwerken
Cursus schilderen

Cursus schilderen bij Lida Plomp

26 september 2023 – 9 januari 2024 Bibliotheek Rijn en Venen
Klimaatcursus 'De groene verandering'

Wil jij meer weten over klimaatverandering en de positieve impact die jij kunt hebben op het klimaat? Met de IVN Klimaatcursus leer je over de wisselwerking tussen mens en klimaat en ontwikkel je een persoonlijke actieplan, waarmee je het geleerde meteen kunt omzetten in de praktijk.

3 oktober 2023 om 10:00 – 23:59 Maggie Blue
3 oktober 2023 om 10:00 – 12:00 Bibliotheek Rijn en Venen
Leesgroep

Leer beter Nederlands lezen in een gezellige groep.

3 oktober 2023 om 10:30 – 11:00 Bibliotheek Rijn en Venen
Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

Heb jij hulp nodig bij digitale overheidszaken? De vrijwilligers van het Informatiepunt Digitale Overheid helpen je op weg! Bel voor een afspraak: 0172- 475 771 (optie 2 Digilijn)

3 oktober 2023 om 10:30 – 12:30 Bibliotheek Rijn en Venen
Klik & Tik computercursussen

Wil jij beter leren computeren? Bibliotheek Rijn en Venen helpt je verder. Kom langs tijdens de computercursussen, dan kijken we samen welke oplossing het beste bij jou past.