Theater, Robby Valentine | Embrace the Linernotes

Muzikaal fenomeen Robby Valentine, bekend van de jaren ‘90 hit ‘Over and Over Again’, bracht op 21 oktober zijn nieuwe album ‘Embrace the Unknown’ uit.

Valentine begon zo'n 3 jaar geleden met het schrijven van dit album, in de tijd dat de Coronapandemie ieders leven beheerste en voor hem zijn wereld instortte omdat hij zijn zicht verloor. Het maken van dit nieuwste werk was vanwege zijn tot 2% gereduceerde zicht een ware uitdaging.

Tijdens deze theatershow zal Valentine de bezoeker meenemen in dit proces. Welke verhalen zitten er achter de nummers op dit album? Hoe kwamen zij tot stand? Hoe klonken de nummers oorspronkelijk en hoe heeft hij deze jaren ervaren? De bezoeker wordt meegenomen in het opnameproces en de verhalen achter de muziek. Ook is het een interactieve middag, want de bezoekers worden in de gelegenheid gesteld vragen te stellen en deze worden live beantwoord.

Extra speciaal is deze middag omdat de rode draad van de voorstelling dagboekfragmenten zullen zijn, geschreven tijdens Valentine's interne blindenrevalidatie. Hij moest daar blind leren typen en het optekenen van zijn levensverhaal en het proces waarin hij zich bevond, was een mooie oefening hiervoor. Dit leidde tot een wellicht nooit te publiceren biografie. De fragmenten uit deze biografie zullen worden voorgelezen door oorlogsjournalist Hans Jaap Melissen, tevens jeugdvriend van Valentine.  Als moderator praat hij zodoende de voorstelling aan elkaar, waarbij Valentine zich zal toeleggen op de (vak)inhoudelijke informatie en het spelen van prachtige pianoversies van zijn laatstverschenen album.

Dit wordt een uniek eenmalig concert; nooit eerder was een Valentine concert zo persoonlijk. Wij nodigen iedere Valentine-fan uit deze show bij te wonen en mooie vragen voor te bereiden.

Ticketprijs:  € 20,-

(Het maken van opnames is vanwege het persoonlijke karakter van deze theatervoorstelling strikt verboden. Hier wordt streng op gecontroleerd)


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

31 mei 2024 – 8 augustus 2024
Zomer Expositie met als thema "OPWARMING" door de deelnemers van de Stichting

Veel divers werk, sculpturen, schilderijen, foto's en assemblage kunst

13 juni 2024 – 19 juni 2024 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie ontwerpwedstrijd 'Duurzame wijk' 2024

Van 13 juni tot 12 juli zijn in Alphen-Centrum de finale-ontwerpen te bewonderen van scholieren van het Ashram College en het Groene Hart Lyceum die meededen aan de ontwerpwedstrijd ‘Duurzame wijk’. Neem een kijkje!

16 juni 2024 om 10:00 – 23:59 Maggie Blue
16 juni 2024 om 10:00 – 23:00 Maggie Blue
NEDERLAND-POLEN KIJKEN @MY PLACE

COME AND WATCH NEDERLAND - POLEN @MY PLACE

16 juni 2024 om 11:15 – 12:45 Castellum Theater & Film
Let's party!

10 jaar Dansstudio Soof’it, Let’s Party! 

16 juni 2024 om 13:00 – 14:30 Castellum Theater & Film
D-beatz

Mooie verhalen, krachtige dansen en ontroerende momenten zullen voorbij komen in de show Recharge van D-beatz.