Theater, Robby Valentine | Embrace the Linernotes

Muzikaal fenomeen Robby Valentine, bekend van de jaren ‘90 hit ‘Over and Over Again’, bracht op 21 oktober zijn nieuwe album ‘Embrace the Unknown’ uit.

Valentine begon zo'n 3 jaar geleden met het schrijven van dit album, in de tijd dat de Coronapandemie ieders leven beheerste en voor hem zijn wereld instortte omdat hij zijn zicht verloor. Het maken van dit nieuwste werk was vanwege zijn tot 2% gereduceerde zicht een ware uitdaging.

Tijdens deze theatershow zal Valentine de bezoeker meenemen in dit proces. Welke verhalen zitten er achter de nummers op dit album? Hoe kwamen zij tot stand? Hoe klonken de nummers oorspronkelijk en hoe heeft hij deze jaren ervaren? De bezoeker wordt meegenomen in het opnameproces en de verhalen achter de muziek. Ook is het een interactieve middag, want de bezoekers worden in de gelegenheid gesteld vragen te stellen en deze worden live beantwoord.

Extra speciaal is deze middag omdat de rode draad van de voorstelling dagboekfragmenten zullen zijn, geschreven tijdens Valentine's interne blindenrevalidatie. Hij moest daar blind leren typen en het optekenen van zijn levensverhaal en het proces waarin hij zich bevond, was een mooie oefening hiervoor. Dit leidde tot een wellicht nooit te publiceren biografie. De fragmenten uit deze biografie zullen worden voorgelezen door oorlogsjournalist Hans Jaap Melissen, tevens jeugdvriend van Valentine.  Als moderator praat hij zodoende de voorstelling aan elkaar, waarbij Valentine zich zal toeleggen op de (vak)inhoudelijke informatie en het spelen van prachtige pianoversies van zijn laatstverschenen album.

Dit wordt een uniek eenmalig concert; nooit eerder was een Valentine concert zo persoonlijk. Wij nodigen iedere Valentine-fan uit deze show bij te wonen en mooie vragen voor te bereiden.

Ticketprijs:  € 20,-

(Het maken van opnames is vanwege het persoonlijke karakter van deze theatervoorstelling strikt verboden. Hier wordt streng op gecontroleerd)


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

4 augustus 2023 – 11 december 2023 Lida Plomp Kunstwerken
Cursus schilderen

Cursus schilderen bij Lida Plomp

26 september 2023 – 9 januari 2024 Bibliotheek Rijn en Venen
Klimaatcursus 'De groene verandering'

Wil jij meer weten over klimaatverandering en de positieve impact die jij kunt hebben op het klimaat? Met de IVN Klimaatcursus leer je over de wisselwerking tussen mens en klimaat en ontwikkel je een persoonlijke actieplan, waarmee je het geleerde meteen kunt omzetten in de praktijk.

30 oktober 2023 – 13 december 2023
Schilderen bij Petra van der Made

Tekenen en schilderen bij Petra van der Made.

2 december 2023 – 31 januari 2024 Bezoekerscentrum De Veenweiden
Maarten Abrahamsen met onvoorspelbare schildertechniek in Bezoekerscentrum De Veenweiden

Maarten Abrahamsen met onvoorspelbare schildertechniek in Bezoekerscentrum De Veenweiden.

11 december 2023 om 20:00 – 23:59 Parkvilla
12 december 2023 om 10:00 – 23:59 Maggie Blue