Workshop: Encaustic Art - maak je eigen unieke kaart!

Tijdens deze workshop maken we originele (Kerst)kaarten op een hele speciale manier. Met een klein schilderijzer en gekleurde blokjes bijenwas gaan we aan de slag. Teken en/of schilderervaring is niet nodig.

Maak je eigen unieke (Kerst)kaart! Tijdens deze workshop maken we originele kaarten maken op een hele speciale manier. Met een klein schilderijzer en gekleurde blokjes bijenwas gaan we aan de slag! Teken en/of schilderervaring is niet nodig.

Hoe werkt het? Het schilderijzer werkt als een soort penseel, waardoor allerlei leuke effecten ontstaan. Stap voor stap leer je hoe je door het toepassen van bepaalde technieken, de leukste resultaten krijgt!

Het ideale cadeautje Heel leuk om thuis als schilderijtje in te lijsten of om als cadeautje weg te geven! De ervaren docente Annelies Leeflang (docent bij Boskoop Creatief), helpt je tijdens de workshop op weg.

Stukje geschiedenis De techniek werd met name gebruikt in de mummie portretten in Egypte rond 1-300 na Christus in de vroege iconen en op sarcofagen, door Grieken en Romeinen maar ook later in vele kunstwerken van de 20e eeuwse Noord-Amerikaanse kunstenaars.

Vele prachtige portretten en iconen zijn in musea over de wereld nog te bewonderen.Encaustic schilderen, ook wel bekend als hete was schilderen, is een samentelling van verwarmde bijenwas waar gekleurde pigmenten aan toegevoegd werden. De vloeibare was word aangebracht op een oppervlak zoals hout, canvas maar ook andere materialen werden gebruikt. De eenvoudigste mengsel bijenwas en gekleurde pigmenten, maar er zijn verschillende andere recepten gebruikt o.a. damar hars, lijnolie en andere ingrediƫnten.


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

26 september 2022 – 19 december 2022
Bridgeles voor beginners

BRIDGECURSUS, in samenwerking met alle Bridgeclubs in Alphen aan den Rijn Vanaf maandag 26 september 2022 wordt in het Buurthuis Kerk en Zanen Oude Wereld 57, Alphen a/d Rijn, 12 keer maandagavond les gegeven aan beginners door André van Herel, officieel bridgedocent. Tijd: van 19.30 uur tot 21.45 uur. Als u nog verder inlichtingen wenst, bel gerust met André van Herel tel. 06-15115388 of e-mail: bridgedocent.andre@gmail.com

4 oktober 2022 – 2 mei 2023 Theater Castellum
Pubquiz

Hoedje op, hoedje af, sportvragen, actualiteiten, plaatjesrondes; de Pubquiz staat garant voor een vrolijke, afwisselende en spannende avond! 

1 november 2022 – 30 november 2022
Alphense Fijnproevers

Een culinaire avond uit met smaakvolle muziek!

11 november 2022 – 15 december 2022
Nieuwe expositie in Galerie Alphen Art

Kom jij ook naar de expositie met schilderijen, beeldhouwwerken en 3D installaties?