Marlene

  • Theater Castellum, Rijnplein 1-3, 2405 DB Alphen aan den Rijn
  • donderdag 11 april 2024 om 20:15 – 23:59

Na hoofdrollen in musicalklassiekers en zijn geroemde onemanshows is Sven Ratzke de gedroomde vertolker van dit personage.  

De internationale theaterhit ‘Marlene’ met Sven Ratzke in de rol de legendarische Marlene Dietrich: filmgodin vol mysterie en glamour. Zij beleefde als chansonnière een tweede wereldcarrière en verkoos de laatste jaren van haar leven, volledig teruggetrokken in haar Parijse appartement, de isolatie.  

Het is 3 november 1960. Marlene is terug in Berlijn. Ze zit in de kleedkamer. Buiten scandeert de menigte “Go home Marlene!” en “Verrader!”. Binnen bereidt de diva zich voor op haar eerste show sinds de oorlog. Er volgt een reis door het leven van één van de grootste iconen van de 21e eeuw. Een inkijkje in de waanzin, de showbizz, haar herinneringen vol nostalgie en verlangen. Met als klapstuk: het concert zoals ze het toen, in 1960 in Berlijn, gaf.  

Niemand minder dan internationale ster Sven Ratzke speelt Marlene. Na hoofdrollen in musicalklassiekers en zijn geroemde onemanshows waarmee hij over de wereld toerde, is hij de gedroomde vertolker van dit personage. Als geen ander weet Ratzke tussen de genders te switchen en werk van iconen naar zijn hand te zetten. Marlene is een voorstelling over roem en mystificatie en geeft een inkijk in de ziel van een wereldberoemde legende. Doordrenkt met prachtige muziek en aangekleed door meestercouturiers Viktor & Rolf balanceert Marlene tussen groots theater en intieme onewomanshow, vol van vileine humor en grote emoties. Marlene laat niemand onberoerd. 

Marlene is een co-productie van Sven Ratzke en het gerenommeerde Renaissance Theater (o.a. ‘Hedwig and the Angry Inch’) in Berlijn.  

“A moving celebration of the woman behind the myth, Marlene was an immediate success when it first opened” - New York Times 


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2023 – 31 december 2023 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen aan den Rijn

Interessante verhalen over Alphen door de stadsgidsen van het Gilde.

1 maart 2023 – 5 juli 2023
A-MEEZING VOICES

A-MEEZING VOICES - De Vocalgroup voor jongeren!

8 april 2023 – 31 mei 2023 Bezoekerscentrum De Veenweiden
‘Natuur in Beweging’ door IVN Natuurkiekers

Kom jij ook naar de fototentoonstelling ‘Natuur in beweging’ in het Bezoekerscentrum De Veenweiden?

17 april 2023 – 31 mei 2023 Theater Castellum
Boys in Heels

Boys in Heels: vrij om jezelf te zijn

6 mei 2023 – 6 juni 2023
Centrumwandeling met stadsgids

Leer meer over de historie van Alphen aan den Rijn

17 mei 2023 – 14 juni 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Beatmakers

Wil jij goeie beats kunnen maken? Ben je een muziekliefhebber? Doe dan mee met deze workshop en leer van professionals hoe je een strakke beat maakt.