“WITHOUT BEES NO FOOD”

  • Archeon, Archeonlaan 1, 2408 ZB ALPHEN AD RIJN
  • woensdag 11 september 2019 om 00:00 – 23:59

Het belang van hommels, bijen, vlinders en zweefvliegen voor mens en natuur. 

In een college tour, dus interactieve lezing zal Koos Biesmeier ingaan op al uw vragen die te maken hebben met de problemen rondom bestuivende insecten. Hij is betrokken bij de Groene Cirkels programma’s waar Archeon ook actief deelnemer van is. De professor gelooft dat je als wetenschapper manieren moet vinden om kennis bruikbaar te maken voor onze samenleving en besluitvormers te informeren over belangrijke kwesties. In zijn geval is dit biodiversiteit. Zelfs het beperkte onderwerp van bestuivers en bestuiving raakt vele verschillende sectoren en maatschappelijke belanghebbenden

(bijv. landbouw, chemische industrie, voedselzekerheid, wetenschap, natuurbehoud, bijenteelt, economie). Professor Biesmeijer is een ecoloog die al 20 jaar lang werkt aan verandering van biodiversiteit met een focus op interacties tussen bestuivers en planten. Hij was de eerste die de relatie aantoonde met gedocumenteerde grootschalig gekoppelde bestuivers en dalingen van planten (Biesmeijer et al. 2006 in Science). Hij deed toonaangevend onderzoek naar duurzame gewasbestuiving in het VK en Europa.

Na een PhD en Postdoc in tropische bijenecologie aan de Universiteit van Utrecht heeft hij onderzoek gedaan aan de Cornel University (VS) en de Universiteit van Leeds. Momenteel is hij werkzaam bij Naturalis Biodiversity Centre, waar hij een team leidt dat functionele biodiversiteit, ecosysteem en verandering van biodiversiteit bestudeert. Zijn activiteiten omvatten internationale partners (EU, VK, India, Brazilië, Kenia), organisaties (FAO, Apimondia, IUCN) en industriële en onderzoeksnetwerken.

 


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

7 september 2019 – 28 februari 2020 Yogatreasure
Start Yoga Teacher Training in Alphen aan den Rijn

Yoga Teacher Training in Alphen aan den Rijn start 7 september a.s.

1 oktober 2019 – 12 mei 2020 Theater Castellum
9 januari 2020 – 19 maart 2020 Volksuniversiteit Alphen aan den Rijn
Leer Portugees voor op reis

Bom dia! Leer Portugees voor op vakantie!

14 januari 2020 – 14 april 2020 Parkvilla
Cursus "Maak je eigen website met Wordpress"

Maak je eigen website met Wordpress

18 januari 2020 – 4 april 2020 Volksuniversiteit Alphen aan den Rijn
Cursus Frans op reis

Op vakantie naar Frankrijk? Doe nog even een korte cursus!