Zin in Zondag: Erik Jan Harmens

Erik Jan Harmens (1970) komt een lezing geven in de Alphense bibliotheek. Hij zal behalve over poëzie praten over de drie a's in zijn leven: Alphen aan den Rijn, alcoholverslaving en autisme.

Tijdens deze lezing zal Harmens praten over de drie a's in zijn leven: Alphen aan den Rijn, alcoholverslaving en autisme.

Wie is Erik Jan Harmens? Erik Jan Harmens (1970) publiceerde vijf dichtbundels. De meest recente, "kom" (2019), ging over hijgen. Het gedicht ‘h h’, dat bestaat uit 56 maal één en dezelfde letter, behoort tot de klassiekers in de nederlandse poëzie. Hij was in 2002 de eerste poetry slam-kampioen van Nederland. Er verschenen zes romans. Eind 2021 kwam "Rigolettohof" uit, de grote Alphense roman over hoe een man opgroeit in de jaren zeventig en tachtig in de nabijheid van een winkelcentrum (de Ridderhof) dat later, op 9 april 2011, in een plaats delict zou veranderen.

Eerdere successen en huidige werk Het boek "Hallo muur" (2015), over Harmens' inmiddels overwonnen alcoholverslaving, werd Boek van de Maand bij De Wereld Draait Door en werd talloze malen herdrukt. Naar aanleiding van een vorig jaar in NRC Handelsblad gepubliceerd essay over zijn autismespectrumstoornis, bereidt Harmens een groot non-fictieboek en een bundel gedichten over autisme voor.

Dubbel genieten Om je uitje compleet te maken heeft ons Grand Café KADE 10 een heerlijke aanbieding voor je! Maar er gebruik van door vooraf te reserveren via: Grand Café KADE 10

Zin in Zondag In 2022 organiseert de Bibliotheek een serie culturele en creatieve activiteiten op de zondagmiddag onder de naam Zin in Zondag! Muziek en dans, lezen en literatuur, kunst en cultuur, film en theater... alles komt aan bod.

Zin in Zondag wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Stichting Bon Coeur.


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

15 april 2022 – 2 september 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie Afvalkunst: Van afval tot kunstwerk

Statushouders, Maatschappelijk Werkers van Kwadraad en een sportcoach van Sportief Besteed Groep gaan samen met elkaar in Alphen aan den Rijn de straat op om afval te verzamelen en te recyclen tot kunstwerkjes.

6 mei 2022 – 26 augustus 2022 Dorpshuis Aarlanderveen
Zomeravond Klaverjassen

Klaverjassen in het Dorpshuis van Aarlanderveen.

14 mei 2022 – 31 augustus 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Bijenfoto expositie

Deze expositie geeft een inkijkje in het leven van de bij en leert je van alles over een gezonde leefomgeving voor dit nuttige insect. Het gaat namelijk niet zo goed met de bij. Gelukkig kun je zelf veel doen om een leefbare plek in je tuin of op je balkon te maken voor bijen en andere bestuivers.

2 juni 2022 – 25 augustus 2022
Zomeravondbridge

Zomeravondbridge bij Recreatie Bridge Alphen in de Bron.