Nieuwe expositie in Galerie Alphen Art

  • , ,
  • vrijdag 11 november 2022 – donderdag 15 december 2022

Kom jij ook naar de expositie met schilderijen, beeldhouwwerken en 3D installaties?

Een expositie van acht kunstenaars is vanaf 11 november te bezoeken in Galerie Alphen Art in De Aarhof. De officiële opening is op vrijdagavond 11 november om 19:00 uur, maar daar aan voorafgaand is vanaf 12:00 uur de expositie al te bezoeken.

Deze expositie heeft een kleine uitbreiding naar de naastgelegen bibliotheek. Daar zullen ook enkele werken van de exposanten worden tentoongesteld.

Anna Lelie exposeert schilderijen van olifanten en vissen. De olifantschilderijen zijn gemaakt met zand, aarde en steentjes. De vissen met acryl op papier en de sepia’s met olieverf op waterbasis op linnen.

Corrie Goedvolk heeft haar eigen weg gezocht en gevonden in het schilderen, het textielverven én maken van sierraden (spelden). Bij het schilderen werkt Corrie vooral in acrylverven. Ze is vooral een specialist in kleurnuances. Haar kleurpalet is zeer gedetailleerd.

Corrie van der Veer geniet ervan om de ruwe steen onder haar handen te zien veranderen in een beeld, waarbij de lijnen van de steen telkens de weg wijzen. Na het polijsten komt de ware aard van de steen te voorschijn en dat is telkens een verrassing.

Frea Lenger laat ruimtelijk werk zien. Transparantie is haar uitgangspunt geworden met materialen als metaalgazen, roestvrij staal gaas, messing, koper en perspex.

Jasper Bos’ werk komt voort uit een fascinatie voor de vele figuren die te ontdekken zijn in abstracte kunstvormen. Dit heeft geleid tot de ontwikkeling van een eigen beeldtaal vol met fantasierijke figuren en het gebruik van voornamelijk felle kleuren.

Kardia Meijer heeft zich toegelegd op het schilderen van kleurrijke bloemenvelden en landschappen waar je een vrolijk gevoel van krijgt. Ze laat zich inspireren door wat ze tegenkomt tijdens haar dagelijkse wandelingen in de natuur. Bloemen- en plantenmateriaal dat ze meeneemt verwerkt ze in haar schilderijen.

Marjo van den Berg-Jeths laat geschilderde portretten zien die zij gemaakt heeft van “The Boys”: jongens van verschillende leeftijden. Stoer en tegelijkertijd kwetsbaar, zoekend naar hun eigen identiteit.

Nelly van Maanen exposeert grote kleurrijke schilderijen die zijn ontstaan uit emotie, een interactie tussen vorm en kleur. Zij zijn opgebouwd uit materialen met verschillende structuren om een verrassende gelaagdheid te creëren. Als schilders-ondergrond gebruikt zij niet alleen linnen, maar ook oud hout.

Galerie Alphen Art in De Aarhof is geopend op dinsdag, woensdag en vrijdag. van 12:00 - 17:00 uur en op zaterdag van 11:00 - 16:00 uur


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

26 september 2022 – 19 december 2022
Bridgeles voor beginners

BRIDGECURSUS, in samenwerking met alle Bridgeclubs in Alphen aan den Rijn Vanaf maandag 26 september 2022 wordt in het Buurthuis Kerk en Zanen Oude Wereld 57, Alphen a/d Rijn, 12 keer maandagavond les gegeven aan beginners door André van Herel, officieel bridgedocent. Tijd: van 19.30 uur tot 21.45 uur. Als u nog verder inlichtingen wenst, bel gerust met André van Herel tel. 06-15115388 of e-mail: bridgedocent.andre@gmail.com

4 oktober 2022 – 2 mei 2023 Theater Castellum
Pubquiz

Hoedje op, hoedje af, sportvragen, actualiteiten, plaatjesrondes; de Pubquiz staat garant voor een vrolijke, afwisselende en spannende avond! 

1 december 2022 – 31 januari 2023 Archeon
Vier de winter in Museumpark Archeon

Deze winter kun je in Museumpark Archeon genieten van de Oer-Hollandse winter. 

3 december 2022 om 11:00 – 13:00
Op pad door historie van Alphen Centrum

Ga jij ook wandelen met de Historische Vereniging?