Zin in Zondag: Het Koningsgraf van Toetanchamon (lezing)

Honderd jaar geleden werd de verzegelde deur van de grafkamer van Toetanchamon geopend. In deze lezing vertelt Marein Meijer je meer over de jonge koning Toetanchamon en ontdek je wat de voorwerpen in zijn graf ons vertellen over zijn wereld.

In deze lezing vertelt Marein Meijer je meer over de jonge koning Toetanchamon en wat de voorwerpen in zijn graf ons vertellen over zijn wereld.

Een stukje geschiedenis Op 4 november 1922 werden de eerste traptreden naar het graf van Toetanchamon gevonden door Howard Carter en zijn team. Vier maanden later, op 16 februari 1923 werd de verzegelde deur van de grafkamer geopend. Maar het zou nog zeker 2 jaar duren voordat Carter oog in oog kwam met het wereldberoemde masker. Nu 100 jaar later weten we steeds meer over de schatten die gevonden zijn in het beroemde koningsgraf.

Let op: we organiseren tegelijkertijd in de Maakplaats voor kinderen een workshop kijkdoos "Graftombe van Toetanchamon" maken. Klik hier om de workshop te bekijken.

Over de spreker Marein Meijer werkt sinds het behalen van haar MA-diploma in de Egyptologie bij het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden als museumdocent en medewerker publieksdienst. Ook heeft ze verschillende andere functies bekleed waaronder op de afdeling educatie en als assistent-conservator Egypte en Nubiƫ.

De foto toont het openbreken van de verzegeling naar de grafkamer van Toetanchamon.

Zin in Zondag In 2023 organiseert de Bibliotheek een serie culturele en creatieve activiteiten op de zondagmiddag onder de naam Zin in Zondag! Muziek en dans, lezen en literatuur, kunst en cultuur, film en theater... alles komt aan bod.

Zin in Zondag wordt mogelijk gemaakt door een financiƫle bijdrage van Stichting Bon Coeur.


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

4 oktober 2022 – 2 mei 2023 Theater Castellum
Pubquiz

Hoedje op, hoedje af, sportvragen, actualiteiten, plaatjesrondes; de Pubquiz staat garant voor een vrolijke, afwisselende en spannende avond! 

6 januari 2023 – 17 februari 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie Schilderijen Marco Stad

Marco Stad exposeert van 6 januari t/m 10 februari zijn kleurrijke schilderijen op de eerste etage van Bibliotheek Alphen-Centrum.

24 januari 2023 – 14 februari 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Beatmakers

Wil jij goeie beats kunnen maken? Ben je een muziekliefhebber? Doe dan mee met deze workshop en leer van professionals hoe je een strakke beat maakt.

1 februari 2023 – 31 december 2023 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen aan den Rijn

Interessante verhalen over Alphen door de stadsgidsen van het Gilde.

8 februari 2023 om 15:00 – 16:30 Bibliotheek Rijn en Venen
Leer robots programmeren!

Ontdek de programmeur in jezelf en ga aan de slag met onze robots! We beginnen met onze DASH Robot en daarna leer jij zelf programmeren. Je hoeft geen ervaring te hebben.