Theater, Éternelle Dualité: Songs of Love and War (met optioneel high tea)

Voor dit concert gaan fluitiste Julie Moulin (Concertgebouworkest) en cellist Stephan Heber samen met bariton Florian Just en zijn vaste pianist Jan Paul Grijpink (De Nationale Opera) op pad in een sprankelend Franstalig programma met liederen over liefde en oorlog. Deze twee tegenpolen die zo onverenigbaar lijken maar in wezen vaak vanwege dezelfde redenen kunnen bestaan: onze behoefte aan zielsverwantschap. 

In alle mogelijke vocaal-instrumentale combinaties word je meegenomen naar het Frankrijk van de Middeleeuwen, de Romantiek en de 20ste eeuw. Laat je verleiden door Caplet’s onzichtbare fluit, hoor Karel de Grote dromen voor de grote slacht in Dallapiccola’s Rencesvals, laat je onderdompelen in Duparc’s ongrijpbare melancholie, Ravel’s exotische extravagance, Massenet’s aangrijpende hartstocht en Wagners francofiel Patriotisme.

De ongebruikelijke bezetting van stem, piano, cello en fluit kom je zelden tegen in andere composities en in het Franse 'Fin de siècle'  zou je snel kunnen verdwalen in de zoet slaapverwekkende modus van de etherische herdersfluit muziek. Componist/arrangeur Wijnand van Klaveren schreef daarom voor dit ensemble een zevental nieuwe arrangementen die garant staan voor een waaier van sferen.

High tea
Voorafgaand aan het concert (om 13.00 uur) kan je genieten van een heerlijke high tea (duur circa 1,5 tot 2 uur). Kosten: € 27,50 p.p., inclusief thee. 

Zoete etagère met o.a.:
- Scones / clotted cream/ lemon curd / jam
- Engelse cheesecake
- Chocolade variatie
- Mini patisserie (klein gebak en koek)
- Spiesje met vers fruit

Hartige etagère met o.a.:
- Kleine wraps met biologisch gegrilde groenten / gerookte kip en mango
- Minibroodje belegd met vis
- Combinatie van vingersandwiches met kaas of vleeswaren
- Miniquiche
- Vegetarisch soepje van het seizoen


Kaartverkoop (incl. consumptie)
Normaal: € 20,50
Parkvilla Vriend: € 18,50
Normaal + high tea: € 48,00
Parkvilla Vriend + high tea: € 46,00


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

31 januari 2024 – 10 april 2024 Bibliotheek Rijn en Venen
KlimaatGesprekken

Je bent bezorgd over klimaatverandering en je wilt graag een bijdrage leveren aan de oplossing. Maar hoe pak je dat aan? Doe mee met deze zesdelige workshopreeks KlimaatGesprekken!

31 januari 2024 – 8 maart 2024
Vriendschapsconcert

vriendschapsconcert 8 maart 2024 Maranathakerk Alphen aan den Rijn

16 februari 2024 – 20 maart 2024
Nieuwe expositie in Galerie Alphen Art

Expositie met 0.a. schilderijen en keramiek

29 februari 2024 om 10:00 – 11:00 Bibliotheek Rijn en Venen
TaalCafé

In het TaalCafé kun je oefenen met de Nederlandse taal. We praten elke keer met elkaar over een ander onderwerp. Kom jij ook?

29 februari 2024 om 13:30 – 23:59 Parkvilla