Tales of Music

  • Theater Castellum, Rijnplein 1-3, 2405 DB Alphen aan den Rijn
  • zondag 12 november 2023 om 14:00 – 15:50

Een middag genieten van de mooiste composities voor viool en vleugel!

De viool is één van de mooiste en meest zangerige solo-instrumenten, de piano één van de meest veelzijdige. Niet verwonderlijk dus, dat er zeer veel mooie muziek is geschreven voor de combinatie viool-piano! Violiste Camilla van der Kooij en pianiste Josje Goudswaard hebben met Tales of Music een prachtig programma samengesteld. Zo spelen zij onder andere de onlangs herontdekte viool-pianosonate in D van Zdenek Fibich, een tijdgenoot van Smetana en Dvorak. De sonate laat zich vergelijken met de beroemde viool-pianosonates van Edvard Grieg en César Franck. De bladmuziek van deze zangerige, verhalende en sprookjesachtige sonate (Fibich groeide op in een huisje in het bos) is na bemiddeling van het Tsjechische consulaat door het British Museum aan Camilla en Josje beschikbaar gesteld.

Verder in dit programma muziek van o.a. J.S. Bach, W.A. Mozart, een prachtige bewerking van Clair de Lune van Claude Debussy, nieuwe muziek van Donna Verdell en het muzikale verhaal bij uitstek: de Dance Macabre van Camille Saint-Saëns in de door de componist zelf gearrangeerde versie voor viool en piano.

De Alphense pianiste Josje Goudswaard begon op haar 5e met pianospelen en is afgestudeerd en gespecialiseerd in kamermuziek. Naast haar werk als pianiste van het Tuschinski Trio schrijft zij arrangementen en componeert ze succesvol haar eigen muziek.

De in Alphen geboren violiste Camilla van der Kooij begon op haar 4e met vioolspelen en werd toen zij twaalf was toegelaten tot de Jong Talent Klas van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Ze werkte met vele artiesten zoals Wende, Kensington en Janne Schra en speelde tot voor kort bij de vaste bezetting van 'Matthijs gaat door’.


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

4 augustus 2023 – 11 december 2023 Lida Plomp Kunstwerken
Cursus schilderen

Cursus schilderen bij Lida Plomp

26 september 2023 – 9 januari 2024 Bibliotheek Rijn en Venen
Klimaatcursus 'De groene verandering'

Wil jij meer weten over klimaatverandering en de positieve impact die jij kunt hebben op het klimaat? Met de IVN Klimaatcursus leer je over de wisselwerking tussen mens en klimaat en ontwikkel je een persoonlijke actieplan, waarmee je het geleerde meteen kunt omzetten in de praktijk.

28 september 2023 om 10:00 – 23:59 Maggie Blue
28 september 2023 om 13:30 – 23:59 Parkvilla
28 september 2023 om 14:00 – 15:00 Bibliotheek Rijn en Venen
E-bookspreekuur

Maak een afspraak en stel al je vragen over e-books of e-reader!

28 september 2023 om 15:00 – 16:00 Bibliotheek Rijn en Venen
E-bookspreekuur

Maak een afspraak en stel al je vragen over e-books of e-reader!