Theater, Govert de Roos | Fotocollege georganiseerd i.s.m. Fotoclub Alphoto

Govert de Roos, glamour- en popfotograaf, komt op uitnodiging van fotoclub Alphoto in Parkvilla vertellen over zijn werk.

De Roos ziet zichzelf vooral als een mensenfotograaf. Het is dan ook niet verwonderlijk dat menig nationale en internationale beroemdheid zich in de afgelopen 35 jaar graag door hem liet fotograferen.

Fotografie en muziek zijn vanaf het begin zijn combinatie geweest. Aanvankelijk moest De Roos het hebben van zijn vindingrijkheid. Zo praatte hij zich, als vijftienjarige, het Hilton binnen en fotografeerde John Lennon en Yoko Ono tijdens de Bed-In-for Peace.

Langzaam ontwikkelde hij zich tot een veelgevraagd fotograaf en heeft hij in zijn Amsterdamse studio sessies met Michael Jackson, Kate Bush, Grace Jones, Blondie, Sade,  Joe Cocker, Leonard Cohen, Emmylou Harris, David Bowie, Freddie Mercury, Prince en vele andere iconen. Nederlandse beroemdheden die voor zijn camera verschenen zijn onder meer Rutger Hauer, Ramses Shaffy, Patricia Paay, Rob de Nijs en André Hazes.

Govert de Roos fotografeerde o.a. voor de Hitkrant, Cosmopolitan en Playboy. Zijn foto's stonden op ruim 1000 tijdschriftcovers, ruim 250 albumhoezen en meer dan 100 theater- en filmaffiches.

Na afloop van de fotolezing bestaat de mogelijkheid om (gesigneerde) fotoboeken in te zien en te kopen.

Het optreden van Govert de Roos, die in 2021 werd geridderd in de Orde van Oranje Nassau, past in het streven van Fotoclub Alphoto om, in samenwerking met Parkvilla, jaarlijks een Nederlandse topfotograaf voor te stellen aan een breed publiek. Govert de Roos is de zevende fotograaf die in dit kader over zijn werk komt vertellen. Sacha de Boer, Jan Dirk van der Burg, Ilvy Njiokiktjien, Klaas Jan van der Weij, Theo Bosboom en Eddy van Wessel gingen hem voor.

Kaartverkoop (incl. consumptie)
Normaal: € 15,00
Parkvilla Vriend: € 13,00


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

4 augustus 2023 – 11 december 2023 Lida Plomp Kunstwerken
Cursus schilderen

Cursus schilderen bij Lida Plomp

26 september 2023 – 9 januari 2024 Bibliotheek Rijn en Venen
Klimaatcursus 'De groene verandering'

Wil jij meer weten over klimaatverandering en de positieve impact die jij kunt hebben op het klimaat? Met de IVN Klimaatcursus leer je over de wisselwerking tussen mens en klimaat en ontwikkel je een persoonlijke actieplan, waarmee je het geleerde meteen kunt omzetten in de praktijk.

3 oktober 2023 om 10:00 – 23:59 Maggie Blue
3 oktober 2023 om 10:00 – 12:00 Bibliotheek Rijn en Venen
Leesgroep

Leer beter Nederlands lezen in een gezellige groep.

3 oktober 2023 om 10:30 – 11:00 Bibliotheek Rijn en Venen
Informatiepunt Digitale Overheid (IDO)

Heb jij hulp nodig bij digitale overheidszaken? De vrijwilligers van het Informatiepunt Digitale Overheid helpen je op weg! Bel voor een afspraak: 0172- 475 771 (optie 2 Digilijn)

3 oktober 2023 om 10:30 – 12:30 Bibliotheek Rijn en Venen
Klik & Tik computercursussen

Wil jij beter leren computeren? Bibliotheek Rijn en Venen helpt je verder. Kom langs tijdens de computercursussen, dan kijken we samen welke oplossing het beste bij jou past.