Ken je mij? (12+)

  • Theater Castellum, Rijnplein 1-3, 2405 DB Alphen aan den Rijn
  • maandag 13 maart 2023 – woensdag 15 maart 2023

 Toneelvoorstelling gespeeld door leerlingen van het Scala College.

Ook in 2023 is het weer zover en mag de Bovenbouwtoneelgroep van het Scala College hun nieuwe voorstelling aan het publiek laten zien.


Sinds 17 oktober 2022 zijn de repetities in volle gang onder leiding van producent Merel Bol en productieassistent Boudewijn Steenhof, beiden werkzaam als docent op het Scala College. Er werken totaal vijftien bovenbouwleerlingen aan mee en het toneelstuk is geschreven met en gedeeltelijk door de leerlingen.


In de voorstelling 'Ken je mij?' willen de leerlingen van het Scala College het publiek meenemen in het leven van een middelbare scholier. Het doel van de leerlingen is om het publiek een beeld te geven van hoe het leven van een puber kan zijn, welke problematiek er dagelijks voorbij komt en wat dit kan doen met de jongeren.

Het publiek maakt kennis met een 8-ledige vriendengroep. Een vriendengroep die op het eerste gezicht hecht oogt, maar waar ook vele frustraties, onzekerheden en problemen onderling in te zien zijn. Deze groep wil het publiek meegeven dat iedereen het verschil zou kunnen maken.


Jij bent degene die jezelf het beste kent, jij bent degene die hulp kan vragen, jij bent degene die voor jezelf moet zorgen, jij bent degene met wie je oud wordt, maar jij bent net zo goed degene die kan luisteren naar een ander, die hulp zou kunnen bieden, die anderen ziet en voor hen klaarstaat.

Kortom, Jij bent het!


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

4 oktober 2022 – 2 mei 2023 Theater Castellum
Pubquiz

Hoedje op, hoedje af, sportvragen, actualiteiten, plaatjesrondes; de Pubquiz staat garant voor een vrolijke, afwisselende en spannende avond! 

6 januari 2023 – 17 februari 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie Schilderijen Marco Stad

Marco Stad exposeert van 6 januari t/m 10 februari zijn kleurrijke schilderijen op de eerste etage van Bibliotheek Alphen-Centrum.

24 januari 2023 – 14 februari 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Beatmakers

Wil jij goeie beats kunnen maken? Ben je een muziekliefhebber? Doe dan mee met deze workshop en leer van professionals hoe je een strakke beat maakt.

1 februari 2023 – 31 december 2023 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen aan den Rijn

Interessante verhalen over Alphen door de stadsgidsen van het Gilde.

8 februari 2023 om 15:00 – 16:30 Bibliotheek Rijn en Venen
Leer robots programmeren!

Ontdek de programmeur in jezelf en ga aan de slag met onze robots! We beginnen met onze DASH Robot en daarna leer jij zelf programmeren. Je hoeft geen ervaring te hebben.