Giselle

  • Theater Castellum, Rijnplein 1-3, 2405 DB Alphen aan den Rijn
  • zaterdag 13 augustus 2022 om 20:15 – 22:45

Met een levendige eerste akte, zijn aangrijpende waanzinscène en de daaropvolgende onaardse, pure 'witte akte' behoort Giselle tot de must see van het romantisch-klassieke repertoire. 
 

Giselle is voor de balletwereld, wat Hamlet is voor het toneel. Het is één van de meest romantische en oudste balletten, dat nog steeds wereldwijd in allerlei uitvoeringen en interpretaties wordt opgevoerd. Deze Giselle is een nieuwe interpretatie van de wereldberoemde choreograaf Alexei Ratmansky en is speciaal gemaakt voor The United Ukrainian Ballet Company. Dit gezelschap bestaat uit bijna 60 dansers uit de nationale theaters van o.a. Kiev en Charkov, die door de oorlog hun land zijn ontvlucht. De artistieke leiding is in handen van geroemd prima ballerina Igone de Jongh.

Giselle is een unieke gelegenheid om een krachtige en ontroerende interpretatie van één van de grootste romantische balletten aller tijden te zien, met een gezelschap van artiesten van wereldklasse. Zij zijn verenigd door de tragedie achter de oorlog en een vurige hoop op de toekomst. Met een levendige eerste akte, zijn aangrijpende waanzinscène en de daaropvolgende onaardse, pure 'witte akte' behoort Giselle tot de must see van het romantisch-klassieke repertoire. The United Ukrainian Ballet Company brengt deze bijzondere uitvoering van Giselle in slechts vier theaters in Nederland. Na een korte tournee in Nederland vertrekt de company naar Londen om te dansen in het prestigieuze London Coliseum.  


Alle opbrengsten van de kaartverkoop komen ten goede aan de stichting United Ukrainian Ballet Foundation, die in Nederland is opgericht om de Oekraïense ballet- en danscultuur te beschermen, te ondersteunen en te verspreiden.


De eindtijd van de voorstelling is nog niet bekend, 23.59 uur is een fictive tijd.


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

15 april 2022 – 2 september 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie Afvalkunst: Van afval tot kunstwerk

Statushouders, Maatschappelijk Werkers van Kwadraad en een sportcoach van Sportief Besteed Groep gaan samen met elkaar in Alphen aan den Rijn de straat op om afval te verzamelen en te recyclen tot kunstwerkjes.

6 mei 2022 – 26 augustus 2022 Dorpshuis Aarlanderveen
Zomeravond Klaverjassen

Klaverjassen in het Dorpshuis van Aarlanderveen.

14 mei 2022 – 31 augustus 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Bijenfoto expositie

Deze expositie geeft een inkijkje in het leven van de bij en leert je van alles over een gezonde leefomgeving voor dit nuttige insect. Het gaat namelijk niet zo goed met de bij. Gelukkig kun je zelf veel doen om een leefbare plek in je tuin of op je balkon te maken voor bijen en andere bestuivers.

2 juni 2022 – 25 augustus 2022
Zomeravondbridge

Zomeravondbridge bij Recreatie Bridge Alphen in de Bron.