Film, Bigger than usBigger Than Us is een inspirerende documentaire over jonge changemakers (18-25 jaar oud) overal ter wereld.  Op het moment dat de wereld op het randje van de afgrond lijkt te staan, laten deze jongeren zien hoe we het misschien wél kunnen aanpakken en hoe we zelf de verandering kunnen zijn waarnaar we verlangen. Een ode aan jonge wereldverbeteraars.

Jonge activist Melati Wijssen reist voor deze documentaire de wereld rond om een portret te maken van mede-activisten die zich wereldwijd inzetten voor een betere toekomst voor iedereen. De Nederlands-Indonesische Melati Wijsen (20) komt al jaren in actie tegen plasticvervuiling en met groot succes; op jonge leeftijd is ze erin geslaagd het eiland Bali vrij te maken van plastic tasjes. Samen met Melati staat er een krachtige generatie op die als doel heeft de wereld te herstellen. Bigger Than Us toont de intrigerende en ontroerende reis van Melati waarbij ze andere jonge changemakers ontmoet die hun leven wijden aan een betere toekomst. Zij zetten zich in voor onder meer mensenrechten, het klimaat, vrijheid van meningsuiting en toegang tot onderwijs en voedsel. Van de favela's van Rio tot afgelegen dorpen in Malawi, op geïmproviseerde boten aan de kust van het eiland Lesbos tot Indiaanse ceremonies in de bergen van Colorado. In een tijd waarin alles uit elkaar lijkt te vallen, laten deze jonge changemakers op inspirerende wijze zien dat iedereen een verschil kan maken voor een betere wereld. Bigger Than Us van regisseur Flore Vasseur werd mede geproduceerd door Marion Cotillard en werd geselecteerd voor het Filmfestival van Cannes in een speciaal klimaat-programma.

Veertigjarig jubileum Wereldwinkel Alphen aan den Rijn 
De vertoning van deze film vindt plaats in samenwerking met de Wereldwinkel Alphen aan den Rijn, in het kader van de jubileumviering. De film sluit aan bij de missie en het motto van de wereldwinkel: Voor een beter leven wereldwijd! Naast eerlijke handel is duurzaamheid een belangrijk thema voor de Wereldwinkel. Ook voor Parkvilla is duurzaamheid één van de speerpunten in haar cultuurbeleid.

Vrijdag 13 oktober speciaal jongerentarief
Deze film over idealistische jongeren is boeiende klimaatfilm voor alle jongeren vanaf 14 jaar. Op vrijdagavond 13 oktober 20.00 uur bieden we een speciaal jongerentarief (t/m 25 jaar) van € 6,00. Kom jij ook langs?
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

4 augustus 2023 – 11 december 2023 Lida Plomp Kunstwerken
Cursus schilderen

Cursus schilderen bij Lida Plomp

26 september 2023 – 9 januari 2024 Bibliotheek Rijn en Venen
Klimaatcursus 'De groene verandering'

Wil jij meer weten over klimaatverandering en de positieve impact die jij kunt hebben op het klimaat? Met de IVN Klimaatcursus leer je over de wisselwerking tussen mens en klimaat en ontwikkel je een persoonlijke actieplan, waarmee je het geleerde meteen kunt omzetten in de praktijk.

28 september 2023 om 10:00 – 23:59 Maggie Blue
28 september 2023 om 13:30 – 23:59 Parkvilla
28 september 2023 om 14:00 – 15:00 Bibliotheek Rijn en Venen
E-bookspreekuur

Maak een afspraak en stel al je vragen over e-books of e-reader!

28 september 2023 om 15:00 – 16:00 Bibliotheek Rijn en Venen
E-bookspreekuur

Maak een afspraak en stel al je vragen over e-books of e-reader!