Oud Alphen

100 jaar geschiedenis Adventskerk te zien op expositie

Al vanaf de start van dit jaar worden er allerlei festiviteiten rondom de 100-jarige verjaardag van de Adventskerk georganiseerd. Op enkele zaterdagen in mei en juni wordt er een bijzondere expositie in de kerk geopend. Deze tentoonstelling vertelt bezoekers het verhaal van 100 jaar kerk en wordt ondersteund door dans- en muziekvoorstellingen. Burgemeester Liesbeth Spies zal de expositie officieel openen op zaterdag 14 mei om 11:00 uur.

“De expositie is te zien in verschillende ruimtes in de kerk. Een routekaartje helpt bezoekers de juiste looproute te volgen,” zegt Sita Tjepkema die samen met Mirelle Jacobs vanuit de jubileumcommissie deze expositie hebben opgezet.

“Alleen op zaterdag 14 mei, is er naast de expositie in het laatste openingsuur nog een speciaal optreden van dansgroep I’M in Motion van Frency van Duijn. Samen met Simon Stelling op het orgel, verzorgen zij een dansvoorstelling in en rondom de kerk.”

Bij de start van de expositie wordt er ook een virtuele torenklim gelanceerd. Alle bezoekers kunnen de 40 meter hoge kerktoren met een virtueel reality bril beklimmen, terwijl ze gewoon beneden in de kerk blijven. Het maakt niet uit of je slecht ter been bent of hoogtevrees hebt. Iedereen kan naar boven ‘klimmen’ en genieten van het prachtige uitzicht vanaf de toren over Alphen aan den Rijn.

“Wij vinden het geweldig leuk om een bijdrage te leveren aan dit leuke project. Ook al kun je de torenklim video in 360 graden weergave bekijken op je smartphone of computer, maakt het met een virtuele bril nog spannender. Met deze computertechniek lijkt het alsof je op de toren zelf staat, maar in werkelijkheid blijf je op de grond,” aldus Wouter Berkouwer van E-Sports Game Arena in de Raadhuisstraat.

De kerktoren op een normale manier beklimmen is vanwege veiligheid onmogelijk voor het publiek. Maar met deze unieke virtuele klim, is het voor iedereen toegankelijk gemaakt. Eindelijk is het mogelijk om het carillon, dat elke zaterdag live bespeeld wordt, van dichtbij te bekijken. De klim kan ook vanuit huis gemaakt worden via een link op de website.

De tentoonstelling in de kerk met de virtuele torenklim is open op zaterdag 14 mei, 28 mei en 11 juni. Op zaterdag 25 juni is er een escape room in de kerk. Openingstijden van 11:00-16:00 uur. Toegang is gratis. Geschikt voor alle leeftijden.

Kijk voor meer informatie over de expositie of een link naar de torenklim op de website van Stichting Vrienden van de Adventskerk.


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

6 april 2022 – 6 juni 2022 Theater Castellum
Comeback atelier verfstreken bij Theater Castellum

Met de expositie Back on Stage beleven de kunstenaars van Atelier Verfstreken een comeback in het theather Castellum. Met Back on Stage zijn zij terug van weggeweest! De prachtige serie schilderijen in de foyer toont hun verwantschap met het theater, de artiesten en podiumkunstenaars aan de bezoekers.

6 mei 2022 – 26 augustus 2022 Dorpshuis Aarlanderveen
Zomeravond Klaverjassen

Klaverjassen in het Dorpshuis van Aarlanderveen.