Bijenfoto expositie

Deze expositie geeft een inkijkje in het leven van de bij en leert je van alles over een gezonde leefomgeving voor dit nuttige insect. Het gaat namelijk niet zo goed met de bij. Gelukkig kun je zelf veel doen om een leefbare plek in je tuin of op je balkon te maken voor bijen en andere bestuivers.

Verzorgd door Groene Cirkel Bijenlandschap

Deze expositie geeft een inkijkje in het leven van de bij en leert je van alles over een gezonde leefomgeving voor dit nuttige insect. Het gaat namelijk niet zo goed met de bij. Maar onze wereld kan niet zonder bijen. Ze zorgen voor de bestuiving zo’n 75 procent van alle gewassen op aarde. Gelukkig kun je zelf veel doen om een leefbare plek in je tuin of op je balkon te maken voor bijen en andere bestuivers. Daarmee stimuleer je de biodiversiteit in jouw directe leefomgeving!

Ieder jaar organiseert Groene Cirkel Bijenlandschap een fotowedstrijd voor de bewoners van de bijenlandschapsregio's. Deze expositie toont de winnaars van de Bijenlandschap fotowedstrijd van de afgelopen jaren.

Over Groene Cirkel Bijenlandschap Bewoners, boeren, overheden, scholen, wetenschappers en bedrijven in de regio zetten zich samen in voor het Bijenlandschap. Door bijenvriendelijk beheer en inrichting maakt Groene Cirkel Bijenlandschap een netwerk van bloemrijke tuinen, erven, parken, bermen, bedrijventerreinen, recreatie- en natuurgebieden. En het werkt: in zes jaar tijd is het aantal soorten bijen met 34% toegenomen! Daarom helpt Groene Cirkel Bijenlandschap nu in heel Zuid-Holland bijenlandschappen opstarten.

Doe mee met de Bijenlandschap fotowedstrijd! Tegelijk met de expositie kun je ook meedoen met de bijenfotowedstrijd van dit jaar. Je leest er meer over op de website van het Bijenlandschap. Een jury onder leiding van Laila Driessen, voorzitter van Groene Cirkel Bijenlandschap en burgemeester van Leiderdorp, kiest de winnende foto’s. De wedstrijd loopt van 14 mei tot 14 juni. Doe je mee? De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 29 juni vooraf aan de lezing 'De klimaatbestendige tuin'.

Deze expositie is geschikt voor alle leeftijden


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

4 oktober 2022 – 2 mei 2023 Theater Castellum
Pubquiz

Hoedje op, hoedje af, sportvragen, actualiteiten, plaatjesrondes; de Pubquiz staat garant voor een vrolijke, afwisselende en spannende avond! 

1 december 2022 – 31 januari 2023 Archeon
Vier de winter in Museumpark Archeon

Deze winter kun je in Museumpark Archeon genieten van de Oer-Hollandse winter. 

6 januari 2023 – 17 februari 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie Schilderijen Marco Stad

Marco Stad exposeert van 6 januari t/m 10 februari zijn kleurrijke schilderijen op de eerste etage van Bibliotheek Alphen-Centrum.

24 januari 2023 – 14 februari 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Beatmakers

Wil jij goeie beats kunnen maken? Ben je een muziekliefhebber? Doe dan mee met deze workshop en leer van professionals hoe je een strakke beat maakt.

27 januari 2023 – 29 oktober 2024 Maggie Blue