Bijenfoto expositie

Verzorgd door Groene Cirkel Bijenlandschap

Deze expositie geeft een inkijkje in het leven van de bij en leert je van alles over een gezonde leefomgeving voor dit nuttige insect. Het gaat namelijk niet zo goed met de bij. Maar onze wereld kan niet zonder bijen. Ze zorgen voor de bestuiving zo’n 75 procent van alle gewassen op aarde. Gelukkig kun je zelf veel doen om een leefbare plek in je tuin of op je balkon te maken voor bijen en andere bestuivers. Daarmee stimuleer je de biodiversiteit in jouw directe leefomgeving!

Ieder jaar organiseert Groene Cirkel Bijenlandschap een fotowedstrijd voor de bewoners van de bijenlandschapsregio's. Deze expositie toont de winnaars van de Bijenlandschap fotowedstrijd van de afgelopen jaren.

Over Groene Cirkel Bijenlandschap
Bewoners, boeren, overheden, scholen, wetenschappers en bedrijven in de regio zetten zich samen in voor het Bijenlandschap. Door bijenvriendelijk beheer en inrichting maakt Groene Cirkel Bijenlandschap een netwerk van bloemrijke tuinen, erven, parken, bermen, bedrijventerreinen, recreatie- en natuurgebieden. En het werkt: in zes jaar tijd is het aantal soorten bijen met 34% toegenomen! Daarom helpt Groene Cirkel Bijenlandschap nu in heel Zuid-Holland bijenlandschappen opstarten.

Doe mee met de Bijenlandschap fotowedstrijd!
Tegelijk met de expositie kun je ook meedoen met de bijenfotowedstrijd van dit jaar. Je leest er meer over op de website van het Bijenlandschap. Een jury onder leiding van Laila Driessen, voorzitter van Groene Cirkel Bijenlandschap en burgemeester van Leiderdorp, kiest de winnende foto’s. De wedstrijd loopt van 14 mei tot 14 juni. Doe je mee? De prijsuitreiking vindt plaats op woensdag 29 juni vooraf aan de lezing 'De klimaatbestendige tuin'.


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

15 april 2022 – 2 september 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Expositie Afvalkunst: Van afval tot kunstwerk

Statushouders, Maatschappelijk Werkers van Kwadraad en een sportcoach van Sportief Besteed Groep gaan samen met elkaar in Alphen aan den Rijn de straat op om afval te verzamelen en te recyclen tot kunstwerkjes.

6 mei 2022 – 26 augustus 2022 Dorpshuis Aarlanderveen
Zomeravond Klaverjassen

Klaverjassen in het Dorpshuis van Aarlanderveen.

14 mei 2022 – 31 augustus 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Bijenfoto expositie

Deze expositie geeft een inkijkje in het leven van de bij en leert je van alles over een gezonde leefomgeving voor dit nuttige insect. Het gaat namelijk niet zo goed met de bij. Gelukkig kun je zelf veel doen om een leefbare plek in je tuin of op je balkon te maken voor bijen en andere bestuivers.

2 juni 2022 – 25 augustus 2022
Zomeravondbridge

Zomeravondbridge bij Recreatie Bridge Alphen in de Bron.