Zin in Zondag: Zelf schrijven voor Wikipedia

De Nederlandstalige Wikipedia bevat meer dan twee miljoen artikelen die dagelijks aangevuld en verbeterd worden door vrijwilligers. Kom ook naar deze presentatie/workshop en leer hoe makkelijk het is om zelf deel uit te maken van 's werelds grootste samenwerkingsproject op het gebied van kennis en educatie.

Wikipedia is ’s werelds grootste internet-encyclopedie en het grootste internationale samenwerkingsproject op het gebied van kennis en educatie. De Nederlandstalige Wikipedia bevat meer dan twee miljoen artikelen die dagelijks aangevuld en verbeterd worden door vrijwilligers. Die vrijwilligers worden ook wel Wikipedianen genoemd.

Krijg les van een echte Wikipediaan! Wikipedianen kunnen specialist zijn binnen hun vakgebied, gedreven amateurs of mensen met een voorliefde voor goed en duidelijk taalgebruik. Allemaal hebben ze één ding gemeen: ze vinden het belangrijk dat vrije kennis toegankelijk is voor iedereen. Vind jij dat ook? Op zondag 14 mei geeft Wikipediaan Ronald een kick-off over wat Wikipedia is en hoe je zelf kunt bijdragen.

Foto: Kallie Hagel

Zin in Zondag In 2023 organiseert de Bibliotheek een serie culturele en creatieve activiteiten op de zondagmiddag onder de naam Zin in Zondag! Muziek en dans, lezen en literatuur, kunst en cultuur, film en theater... alles komt aan bod.

Zin in Zondag wordt mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van Stichting Bon Coeur.


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

4 oktober 2022 – 2 mei 2023 Theater Castellum
Pubquiz

Hoedje op, hoedje af, sportvragen, actualiteiten, plaatjesrondes; de Pubquiz staat garant voor een vrolijke, afwisselende en spannende avond! 

1 februari 2023 – 31 december 2023 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen aan den Rijn

Interessante verhalen over Alphen door de stadsgidsen van het Gilde.

11 februari 2023 – 6 april 2023
‘Nieuwsgierig tot achter de horizon’ uitgebeeld door Renée Blom

In het werk van Renée Blom speelt het landschap een grote rol. Zij zoekt het perspectief, de weidsheid en de beperking.

24 februari 2023 – 29 maart 2023 Aarhof (Centrum)
Nieuwe expositie in Galerie Alphen Art

Expositie met schilderijen, beeldhouwwerken en 3D installaties.

1 maart 2023 – 5 juli 2023
A-MEEZING VOICES

A-MEEZING VOICES - De Vocalgroup voor jongeren!

22 maart 2023 – 19 april 2023 Bibliotheek Rijn en Venen
Beatmakers

Wil jij goeie beats kunnen maken? Ben je een muziekliefhebber? Doe dan mee met deze workshop en leer van professionals hoe je een strakke beat maakt.