Film, Cursus Filmgeschiedenis

"De film is een uitvinding zonder toekomst". Zo beschouwden de broers Lumière - de vaders van de film - de cinema anno 1895. We weten nu wel beter. Er is sinds die tijd ontzettend veel veranderd, en toch ook niet.

Hoe zijn verschillende genres en stromingen ontstaan? En wat maakt een film een klassieker of juist een cultfilm? Vele fragmenten laten zien hoe Charlie Chaplin ook zonder geluid ontzettend grappig is en Gene Kelly toont in 'Singin' in the Rain' hoe de komst van de geluidsfilm de nodige problemen en hilariteit teweeg bracht. Maar er wordt ook ingegaan op de vraag in hoeverre de filmgeschiedenis bepaald is door de maatschappij. Sinds wanneer wordt film als kunstvorm gezien en hoe is deze kijk op de film door de jaren heen veranderd?

Kortom een vogelvlucht door ruim honderd jaar filmgeschiedenis aan de hand van talloze fragmenten uit films die bepalend zijn geweest voor het verloop van de filmhistorie.

Filmwetenschapper en -docent Rudi de Boer
De cursus wordt gegeven door filmwetenschapper en filmdocent Rudi de Boer. Rudi de Boer is een bekende in de filmhuis wereld. Hij is het vertrouwde gezicht in onder andere Filmhuis LantarenVenster in Rotterdam en Filmhuis Louis Hartloper Complex in Utrecht. Op beide locaties geeft hij al jaren succesvol cursussen op filmgebied.

Data en aanmelden cursus
De cursus bestaat uit 6 lessen en start op 30 september van 20.00 uur - 22.00 uur.
Prijs normaal: € 125,00 | Prijs Parkvilla Vriend: € 115,00

Aanmelden voor de cursus gaat via onze cursusafdeling: KLIK HIER


Zelf een leuk nieuwsbericht? Whatsapp ons!
Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

31 mei 2020 – 1 juni 2020 Archeon
Pinkster-weekend

Dit Pinksterweekend is er weer van alles te beleven in Museumpark Archeon. Bezoekers volgen de aangegeven route (tijdlijn) door het park en beleven zo de geschiedenis van Nederland.

31 mei 2020 om 10:00 – 22:00