A Tribute to the Legendary Earth, Wind & Fire

  • Theater Castellum, Rijnplein 1-3, 2405 DB Alphen aan den Rijn
  • donderdag 15 februari 2024 om 20:15 – 23:59

De finalisten van het televisieprogramma ‘The Tribute, Battle of the Bands’ geven geen optreden, maar een happening!

The Chicago Funk brengt een eerbetoon aan de muziek van Earth, Wind & Fire. 

De liefde voor de oude soul, disco en motown muziek zit in hun aard. De show is een wervelwind aan hits die voorbij komen en last but not least zal dit feestje bij iedereen het disco vlammetje doen ontwaken. In samenwerking met Amerikaanse creative director David A Tobin hebben ze alles op alles gezet om de juiste sound, tot in de perfectie, eruit te halen. “Als jij je ogen dicht doet, dan moet Earth, Wind & Fire voor je staan”, dat is het uitgangspunt van deze 12-koppige tribute band.

De originele popgroep Earth, Wind and Fire staat bekend om de hoge noten van Phillip Bailey, het warme geluid van Maurice White en de herkenbare stem van Ralph Johnson. Deze kenmerkende stemmen moesten blijven en eer aangedaan worden. Die stemmen zijn gevonden in de Nederlandse artiesten Nigel Brown, Clayton Peroti en David Goncalves.

De muzikale tribute sensatie - finalist in tv-programma ‘The Tribute, Battle of the Bands’, waarbij ze hoge ogen gooiden bij het publiek - neemt je mee terug naar de 70’s en 80’s. Alle hits zoals ‘Boogie Wonderland’, ‘In the Stone’, ‘After the Love has Gone’ en natuurlijk wereldhit ‘September’ komen voorbij. Trek je disco outfit uit de kast en groove mee tijdens deze waanzinnige show!

Persbericht maart 2023 - De band heeft hun naam en de titel van de voorstelling veranderd van Earth Wind and Fires naar The Chicago Funk. Op de vraag Waarom 'The Chicago Funk'? antwoordde de band:

Chicago is the plaats waar wijlen Maurice White als studio muziekant voor Chess Records heeft gewerkt en vandaaruit 'the Salty Peppers' is begonnen een band die later onder de naam Earth,Wind & Fire verder zou gaan. En de Funk is een muziek stroming/ stijl die kenmerkend is door de basslijn en ritme sectie. Uiteraard neemt deze naamsverandering niet weg dat de voorliefde voor de originele band in ons bloed blijft zitten en wij als 'The Chicago Funk' nog steeds onze helden van toen en nu willen blijven eren door hun muziek ten gehore te brengen.

Deel kaarten reeds verkocht n.a.v. finale 'The Tribute, Battle of the Bands'

 


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

4 augustus 2023 – 11 december 2023 Lida Plomp Kunstwerken
Cursus schilderen

Cursus schilderen bij Lida Plomp

26 september 2023 – 9 januari 2024 Bibliotheek Rijn en Venen
Klimaatcursus 'De groene verandering'

Wil jij meer weten over klimaatverandering en de positieve impact die jij kunt hebben op het klimaat? Met de IVN Klimaatcursus leer je over de wisselwerking tussen mens en klimaat en ontwikkel je een persoonlijke actieplan, waarmee je het geleerde meteen kunt omzetten in de praktijk.

4 oktober 2023 om 09:30 – 12:30 Bibliotheek Rijn en Venen
Fashion Swap

Fashion swappen is gratis shoppen! Kom je ook je (dames)kleding ruilen in de bieb? Tijdens deze gezellige fashion swap kun je jouw pre-loved items omruilen voor andere zo-goed-als-nieuw items. Na afloop drinken we koffie of thee met wat lekkers met andere tweedehands kleding liefhebbers.

4 oktober 2023 om 10:00 – 12:00 Bibliotheek Rijn en Venen
TaalCafé

In het TaalCafé kun je oefenen met de Nederlandse taal. We praten elke keer met elkaar over een ander onderwerp. Kom jij ook?

4 oktober 2023 om 10:30 – 12:00 Bibliotheek Rijn en Venen
Dialoog 1330

Mis jij de spontane gesprekken in het café of de trein? Wil je het over iets anders hebben dan het weer of het nieuws van de dag? En heb je zin om nieuwe mensen te ontmoeten? Schuif aan bij een groepsdialoog van 1330 en praat mee over over verschillende onderwerpen.

4 oktober 2023 – 11 oktober 2023 Theater Castellum
De Bellinga's: Vakantie Op Stelten

Het gezin maakt zich op voor de zomervakantie, maar dat verloopt helemaal niet zonder slag of stoot.