Expositie Afvalkunst: Van afval tot kunstwerk

Statushouders, Maatschappelijk Werkers van Kwadraad en een sportcoach van Sportief Besteed Groep gaan samen met elkaar in Alphen aan den Rijn de straat op om afval te verzamelen en te recyclen tot kunstwerkjes.

Afvalkunst: Van afval tot kunstwerk

Statushouders, Maatschappelijk Werkers van Kwadraad en een sportcoach van Sportief Besteed Groep gaan samen met elkaar in Alphen aan den Rijn de straat op om afval te verzamelen en te recyclen.

Voor wij de straat op gaan krijgen de Statushouders een presentatie van het IVN Natuureducatie over natuur en afval scheiden. Nadat wij binnen een uur vaak een aantal kilo’s zwerfafval van de straat hebben geplukt kunnen deelnemers ook hun creatieve kant laten zien door schoon afvalmateriaal te gebruiken om kunstwerken van te maken. Zo krijgen zij een beeld bij wat recyclen nou echt betekent en is het naast een leerzame en nuttige bijeenkomst ook nog eens heel gezellig. En er ontstaan leuke, speelse kunstwerken!

Achtergrond informatie In het inburgeringstraject doen Statushouders een Participatie Verklaringstraject (PVT). Hier leren zij meer over de normen, waarden en gebruiken in Nederland. In een van deze bijeenkomsten spreken wij over de Nederlandse kernwaarde: participatie. Hier besteden wij veel aandacht aan het belang van vrijwilligerswerk. Wij vertellen de deelnemers dat vrijwilligerswerk belangrijk is voor de maatschappij en dat je er zelf ook veel voldoening en ervaring voor terugkrijgt. Ook laten wij de deelnemers dit ervaren door samen aan de slag te gaan met vrijwilligerswerk. Eén voorbeeld van vrijwilligerswerk is thema ‘Van Afval tot Kunstwerk’. In deze bijeenkomst wordt er over natuur en afval scheiden gesproken. Hoe gaan wij met elkaar om? En hoe gaan wij met de natuur om? En hoe gaan we met onze leefomgeving om?

image.png


Stuur een agendapunt in

Meer agendapunten

1 februari 2022 – 31 december 2022 Stichting Gilde Alphen aan den Rijn
Stadswandelingen centrum Alphen a/d Rijn

De stadsgidsen van het Gilde staan het hele jaar voor u klaar om interessante- en leuke verhalen over Alphen te vertellen.

14 februari 2022 – 14 februari 2023 Sagenn Educatie B.V.
Gratis Cursussen

Kosteloos je schrijf-, lees- of rekenvaardigheden verbeteren? Dan ben je bij Sagènn op het juiste adres!

6 mei 2022 – 26 augustus 2022 Dorpshuis Aarlanderveen
Zomeravond Klaverjassen

Klaverjassen in het Dorpshuis van Aarlanderveen.

14 mei 2022 – 31 augustus 2022 Bibliotheek Rijn en Venen
Bijenfoto expositie

Deze expositie geeft een inkijkje in het leven van de bij en leert je van alles over een gezonde leefomgeving voor dit nuttige insect. Het gaat namelijk niet zo goed met de bij. Gelukkig kun je zelf veel doen om een leefbare plek in je tuin of op je balkon te maken voor bijen en andere bestuivers.

2 juni 2022 – 25 augustus 2022
Zomeravondbridge

Zomeravondbridge bij Recreatie Bridge Alphen in de Bron.

24 juni 2022 – 17 augustus 2022 Theater Castellum
Minions: Hoe Gru Superschurk Werd 3D

Feel-good film voor het hele gezin boordevol humor, verwijzingen naar pop-culture, vrolijke muziek en over-the-top actie.